PxC vol modificar l'urbanisme per evitar que la mesquita de Salt entri en funcionament

El cap de llista Sergi Fabri proposa impedir l'obertura de més centres de culte a tota la població

Plataforma per Catalunya (PxC) proposa modificar el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per evitar que la mesquita que s'està construint al polígon industrial Torre Mirona de Salt entri en funcionament. El cap de llista del partit, Sergi Fabri, aposta per "canviar l'ús del solar perquè torni a ser d'ús exclusiu per a activitats industrials i oficines".

El motiu, per a Fabri, és que els promotors d'aquesta mesquita segueixen una corrent radical de l'Islam i "dificulten més la integració dels musulmans a Salt". PxC defensa que a la població no es pugui obrir cap més centre de culte. "Hem de parlar amb les diferents confessions perquè vegin que a Salt hi ha altres prioritats que no són aquestes", diu.

"La proposta principal que tenim en urbanisme és la modificació del PGOU, concretament a polígon Torre Mirona, per canviar els dos solars que hi ha amb ús religiós i que tornin a ser per a oficines o indústries", ha afirmat el cap de llista de PxC a Salt, Sergi Fabri.


El candidat concreta que, si troben l'escletxa legal per aconseguir-ho, volen impedir que la mesquita entri en funcionament. "Fins i tot el ministeri d'Interior ha dit que els promotors d'aquesta mesquita segueixen el corrent salafista, la branca més radical de l'Islam, i pensem que aquest tipus de mesquites a Salt dificulta que els propis musulmans s'integrin", ha afirmat Fabri.

PxC també defensa que no es puguin obrir més centres de culte al municipi. "Tampoc estem d'acord amb que els centre de culte s'instal·lin als baixos dels edificis", detalla Fabri que aposta per "parlar amb les confessions" perquè entenguin que la prioritat a Salt és generar ocupació i no buscar espais per a temples.

El programa del partit també inclou no cedir espais municipals per a celebracions religioses i prohibir anar amb la cara tapada a edificis públics. PxC usa aquesta campanya dos lemes a Salt, un és 'Acabem amb la casta' i l'altre 'Primer els de casa'.

En aquest segon eix, proposen canviar el criteri per atorgar ajudes "per tal que la gent de casa no es vegi marginada" o controlar "rigorosament" l'empadronament per no permetre que persones en situació irregular s'hi puguin inscriure.