L'Audiència absol l'acusat d'abusar de la fillastra en un pis de Figueres

La sentència conclou que la nena s'ho va inventar

L'Audiència de Girona ha absolt l'acusat d'abusar de la fillastra en un pis de Figueres perquè conclou que la nena s'ho va inventar. La sentència subratlla que la menor, que aleshores tenia entre 11 i 12 anys, ha anat exagerant el relat dels fets. Primer va dir que el processat, un home hondureny, l'havia mossegada mentre jugaven al parxís.

Després, que l'acusat li va petonejar els pits i es va posar mig despullat al seu llit. I per últim, que havia patit abusos sexuals de manera continuada. El tribunal també té en compte que la nena estava "molesta" per com la tractava la seva mare i que tenia "un desig clar" d'abandonar el pis on vivia la parella, que passava per "profundes penúries econòmiques". Els fets que van portar la mare de la menor i el seu excompany (ara ja no són parella) a asseure's a la banqueta dels acusats es remunten a finals del 2011. Aleshores, la nena va presentar una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra, dient que la seva mare li havia ventat una bufetada molt forta i que el seu padrastre abusava sexualment d'ella.

En aquell moment, la parella, la menor i el seu germà vivien en un pis situat al carrer número 9 del carrer Clerch i Nicolau de Figueres. Segons va relatar la nena davant la policia, aprofitant moments en què es trobaven sols, l'home se li posava al llit mig despullat i aprofitava per fer-li tocaments, mossegar-li els pits i insinuar-se-li.

Durant el judici, l'acusat -que ara té 36 anys- ja va assegurar la menor l'havia denunciat en fals perquè no acceptava que tingués una relació amb la seva mare. A més, va dir que estava ressentida amb ell perquè, com que no havia fet el llit, l'havia castigada sense veure la televisió.

La mare, que s'enfrontava a 8 mesos de presó per un delicte de maltractaments, es va negar a declarar. I la menor ho va fer a porta tancada. Al final del judici, la fiscal va retirar l'acusació per a la dona, però va mantenir la demanda de 5 anys de presó per al processat per abusos sexuals.

"Ha anat ampliant els fets"

Ara, la Secció Tercera de l'Audiència de Girona ha tancat el cas. La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Fátima Ramírez, absol el processat perquè conclou que la nena es va inventar els fets. La sentencia ja subratlla d'entrada que la menor estava "molesta" per com la tractava la seva mare, perquè havia de fer-se càrrec del germà i "acatar les ordres i instruccions del padrastre".

"Com a conseqüència d'aquest enfrontament amb la mare, existia un clar desig de la nena d'abandonar el domicili familiar", indica la resolució. I tot plegat, recull el tribunal, "en un context d'una profunda penúria econòmica", perquè la família era pobra i depenia dels serveis socials.

Entrant de ple en els suposats abusos, la Secció Tercera també indica que hi ha prou motius per pensar que la nena se'ls va inventar. "Es pot comprovar com la menor ha anat ampliant les conductes d'abusos a les seves successives declaracions", recull la sentència.

Primer va dir que el processat l'havia mossegada mentre jugaven al parxís. Després, que l'acusat li va petonejar els pits i es va posar mig despullat al seu llit. I per últim, que havia patit abusos sexuals de manera continuada. A més, el tribunal també subratlla que la nena no ha patit "cap seqüela psicològica" arran dels suposats abusos.

Per tot això, l'Audiència de Girona absol el processat. La sentència no és ferma i en un termini de cinc dies s'hi pot interposar recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.