Casellas (PSC) vol garantitzar el cobrament de multes per infringir les ordenances a Figueres

Recorda que actualment totes les sancions acabant prescrivint

El candidat del PSC per Figueres, Pere Casellas, vol fer complir les ordenances municipals si aconsegueix l'alcaldia de la ciutat. Per aconseguir-ho, proposa incrementar en 20 agents la plantilla de la Guàrdia Urbana i, especialment, dotar de més recursos els serveis jurídics del consistori per cobrar les multes per infraccions de les ordenances municipals.

"Quan la Policia Local posa multes per fer complir les ordenances els serveis jurídics de l'ajuntament es col·lapsen perquè la gent posa recursos i acaben prescrivint", ha explicat. A tall d'exemple, ha recordat que "el regidor Yécora va imposar 86.000 euros en multes al barri de Sant i no en va cobrar ni un".

Un dels punts del programa del PSC a Figueres inclou la contractació de 20 nous agents de la Policia Local per arribar a una ràtio de dos agents per cada 1.000 habitants, és a dir, arribar a una plantilla de 90 agents. Segons el seu candidat, Pere Casellas, aquesta mesura aconseguiria incrementar la presència policial al carrer que és el que la ciutadania vol per "tenir sensació de seguretat" i fer complir les ordenances municipals. En aquest sentit, ha destacat que la instal·lació de càmeres de seguretat a diferents punts de la ciutat per perseguir la delinqüència "no ha funcionat" i que cal posar en marxa de forma "urgent" una brigada contra el petit tràfic de drogues i contra la ocupació de pisos il·legals. 

Amb més Polcia Local, Casellas vol fer complir amb rigor les ordenances municipals i per això proposa potenciar els serveis jurídics de l'ajuntament per poder cobrar totes les multes imposades pel seu incompliment. El candidat socialista ha recordat que "quan la Policia Local s'ha empleat a fons per fer complir les ordenances posant multes, els serveis jurídics han quedat col·lapsats davant l'allau de recursos". Per evitar que les multes acabin prescrivint davant la impossibilitat de tramitar correctament els recursos, Casellas reclama "voluntat política" perquè les sancions es cobrin i no siguin només "una mesura de cara a la galeria". A tall d'exemple, Casellas ha recordat que l'actual regidor de Seguretat, José Luis Yécora, "va anunciar en roda de premsa que s'havien imposat multes per valor de 86.000 euros al barri de Sant que finalment no es van cobrar".

Casellas ha tornat a repetir que, més enllà d'aplicar les polítiques socials, educatives i urbanístiques que calguin per lluitar contra l'exclusió social i la pobresa a la ciutat, cal ltambé actuar amb fermesa contra l'incivisme i el compliment de les lleis.