Desapareix un acusat d'assaltar un mas de Cornellà del Terri i ferir el propietari amb un ganivet

La fiscal demana que es condemni els autors a 17 anys i mig de presó

L'Audiència de Girona busca un dels dos acusats d'assaltar un mas a Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) i ferir el propietari amb un ganivet. Aquest processat, Juan José López, que no s'ha presentat al judici, ja arrossega una condemna dictada per un jutjat de Manresa i està pendent d'entrar a presó.

La fiscal demana per a ell i el seu germà una pena de 17 anys i mig per l'assalt violent, que va tenir lloc a finals de setembre del 2009. Els lladres, que anaven amb passamuntanyes, van lligar de mans i peus el matrimoni que viu a la casa amb cinta d'embalar.

Van amenaçar-los amb una pistola, van ferir l'home a les cames amb un ganivet i els van deixar tancats a les golfes. Es van endur 9.000 euros.

L'assalt violent a la casa de Cornellà del Terri, coneguda amb el nom de Mas Soldat, va tenir lloc el 21 de setembre del 2009. Segons recull l'escrit de la fiscal, aquella nit quatre lladres -dos dels quals no s'han pogut identificar- van anar en cotxe fins a l'habitatge, que es troba al peu de la variant de la C-66.

Eren cap a dos quarts de deu de la nit. Els homes van trucar a l'intèrfon de la tanca perimetral i quan el propietari va respondre li van dir que venien a parlar d'unes obres per arreglar un bany i una cuina. La víctima, però, els va contestar que estava sopant i no els podia atendre, i els va demanar que tornessin un altre dia cap a les vuit del vespre.

Aleshores, un dels lladres es va quedar vigilant a dins del cotxe. Els altres tres van saltar la tanca i un d'ells va aconseguir esmunyir-se dins l'habitatge a través de la finestra d'un dels banys de la planta baixa. Aquest assaltant va obrir la porta de la casa als altres dos. Segons indica la fiscal, tots "es tapaven la cara amb passamuntanyes, duien guants i anaven armats amb un matxet, un ganivet de cuina i una pistola pneumàtica que disparava boles de PVC".

Amenaçar-los a les golfes

Els lladres van abordar el matrimoni, els van tombar per terra, els hi van lligar les mans i les cames amb cinta d'embalar i els van demanar diners. Dos d'ells van anar amb el propietari fins a les golfes, on l'home els va donar un sobre amb 3.000 euros. Els lladres, però, indica la fiscal, li van dir que "això no era res" i que volien més diners. Van llançar l'home per terra, el van emmordassar amb la cinta i li van començar a donar cops i puntades de peu a les cames i a l'esquena.

Per obligar-lo a cedir, els assaltants van anar a buscar la dona del propietari, a qui l'altre lladre mantenia retinguda al pis de baix de l'habitatge, apuntant-la amb la pistola. Un altre cop a les golfes, els assaltants van dir-li a la dona que, si no els deia on eren els diners, "tallarien un dit al seu marit o el matarien", indica l'escrit d'acusació.

Després, els lladres van començar a punxar les cames de l'home amb un dels ganivets i li van acabar clavant la fulla a la cuixa dreta. Els assaltants van registrar tota la casa i van acabar trobant-hi 6.000 euros més, que les víctimes tenien amagats en un fals sostre de les golfes.

Al cap de tres quarts d'hora, els lladres van marxar deixant el matrimoni immobilitzat a les golfes. Abans d'anar-se'n els assaltants van tancar el primer pis de la casa -el que donava a les golfes- amb pany i clau. Les víctimes van poder deslligar-se al cap d'una estona i van poder alertar els Mossos d'Esquadra per telèfon cap a dos quarts de dotze de la nit

17 anys i mig de presó

Per aquests fets, la fiscal acusa dos germans dels delictes de robatori amb violència, detenció il·legal, lesions i lesions agreujades. L'acusació demana que se'ls condemni a una pena global de 17 anys i mig de presó i que hagin d'indemnitzar el matrimoni amb 22.000 euros (per les lesions, les seqüeles i el botí que es van endur els assaltants).

El judici s'havia fixat per aquest matí a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona. Però dels dos germans només se n'hi ha presentat un. L'altre, Juan José López, es troba evadit de la justícia i, a més, té pendent entrar a presó perquè ja arrossega una altra condemna dictada per un jutjat de Manresa.

El tribunal ha decidit suspendre el judici i posposar la vista fins al 19 de novembre. Durant aquest temps, s'intentarà localitzar el germà evadit. Si arriba el dia i no se l'ha trobat, la vista se celebrarà només amb l'altre dels processats.