Girona, Olot i Lloret acullen unes jornades gratuïtes d'Artteràpia

Aquesta és una disciplina que ajuda a afrontar dificultats emocionals, de conducta o salut

S'han programat un cicle de jornades d'Artteràpia a Girona (30 de maig  al 4 de juny a l'Escola d'Art i Centre d'Artteràpia 'La Bullidora'), Olot (5 i 6 de juny a la Sala Torín) i Lloret de Mar (13 de juny al Centre Cívic Rieral).

L’Artteràpia és una disciplina que utilitza la creativitat i capacitat d’expressió artística de cada persona per ajudar a resoldre i afrontar dificultats emocionals, de conducta, de salut i d’integració social.

Nascuda a mitats del segle XX, està reconeguda com a professió i forma part dels Sistemes de Salut, Educació i Treball Social i Comunitari de països com: Anglaterra, Holanda, Suïssa, Israel, Canadà, Estats Units, i Austràlia.

Aquesta disciplina desperta i potencia les capacitats creadores de la persona amb finalitats terapèutiques, educatives, comunicatives i inclusives. La seva pràctica sosté a l’individu en els processos d’integració emocional i en la construcció de si mateix. L’artteràpia ajuda a la a persona a fer front a conflictes emocionals, oferint altres possibilitats diferents a les circumstàncies en que viu. Persones en dificultats d’aprenentatge (dèficits d’atenció, hiperactivitat), amb malaltia mental (psicosi, autisme), trastorns alimentaris (anorèxia i bulímia), dependents a tòxics, a les pantalles... Que suporten dificultats en la salut, d’origen psicosomàtic o hereditari (pacients oncològics, malalties cròniques), amb discapacitats físiques o lesions cerebrals.

Sotmeses a immigració i amb necessitat d’integració. Persones que es troben amb dificultats conductuals i adaptatives (agressivitat, violència, aïllament, desestructuració familiar, exclusió social). Persones en el procés terminal de l’existència, processos de dol..., en tota circumstància trobem a la persona en la seva integritat, no tan sols amb els seus símptomes i dificultats, sinó també amb les seves capacitats creadores amb les que pot viure digna i vitalment la seva existència.

Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a través del web.