Puigdemont (CiU) promet ampliar la targeta universitària de bus als joves, estudiïn o no

Executarà el projecte de fer un carril bici sota el viaducte del tren

L’alcalde de Girona i candidat a la reelecció per CiU, Carles Puigdemont, s’ha compromès a estendre l’ús de la targeta universitària d'autobús a tots els joves dels barris que no poden gaudir en aquests moments de la mateixa (Vilaroja, Mas Ramada, Font de la Pólvora, Grup Sant Daniel, Santa Eugènia i Pont Major).

Aquesta és una de les mesures a nivell de mobilitat que contempla el programa electoral amb què Convergència es presenta a les eleccions municipals del proper 24 de maig.  Pel que fa al servei de transport públic, la proposta és continuar amb la renovació de la flota de vehicles i que aquests estiguin adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. També es definiran i adaptaran noves rutes de bus i com també parades de bus sota demanda en el tram del barri vell.

Amb tot, des de CiU asseguren que també es desplegarà el Pla de Mobilitat Urbana i es donarà un nou impuls a la Taula de Mobilitat. També es vol redactar un Pla d’accessibilitat ciutadana.

CiU vol seguir apostant per la mobilitat sostenible, amb vehicles municipals que incorporin sistemes més nets, GLP, GAS Electricitat. Les estacions de Girocleta es veuran ampliades i es treballarà per unir tots els barris amb carril bici. D'altra banda, el projecte que es va presentar el gener de 2014 de construir el carri bici sota el viaducte del tren s'executarà finalment.
 
Pel que fa als aparcaments, els convergents volen ampliar les zones verdes amb el consens dels veïns i també s'estudiarà la implementació de més zones blaves per tal que aquestes s'ajustin a les demandes, suprimint les innecessàries i es mantindrà l'objectiu de potenciar els aparcaments dissuasoris com a fórmula de descongestió de la ciutat.