L'Espai Antiracista denuncia que un terç de la població de Salt no podrà votar a les municipals

Critiquen que es tracta d'una situació antidemocràtica que només beneficia partits "xenòfobs o racistes"

L'Espai Antiracista de Salt i Girona ha denunciat que una tercera part de la població de Salt no podrà votar el pròxim 24 de maig a les eleccions municipals. Segons l'entitat, que va néixer ara fa sis mesos, aquests ciutadans no podran exercir el seu dret a vot per "problemes legals", ja sigui perquè no disposen de nacionalitat espanyola, per traves dels seus països d'origen o per qüestions de política internacional.

"Que a un terç del municipi que està censat se li negui la possibilitat de tenir veu o representació política és un greuge molt important", ha subratllat un dels membres de la plataforma, Carles Serra. Per sensibilitzar la població aquest dissabte han fet una jornada reivindicativa.

"Quan vam començar a treballar les eleccions municipals vam mirar el cens i ens vam adonar que un terç de la població en edat de votar no podrà fer-ho", ha explicat Serra. Des de l'entitat denuncien que es tracta d'un "greuge molt important" i que aquesta problemàtica només beneficia a opcions o partits racistes o xenòfobs que surten premiats. "Estan sobrerepresentats", ha afegit Serra.

"No podem fer responsable a la població marroquina o gambiana que els seus països condicionen el dret a vot o no els deixin votar, això és una qüestió d'estrangeria o de política internacional", ha denunciat el membre de l'entitat. En aquest sentit, des de la plataforma han subratllat que, davant d'aquesta problemàtica, van decidir realitzar una jornada reivindicativa plena d'activitats a Salt per sensibilitzar i conscienciar la població sobre aquesta realitat. "Volem un tracte d'igualtat per la població immigrant i que els veïns de la vila es facin seves aquestes reivindicacions", ha assenyalat.

Durant tot aquest dissabte, desenes de persones han participat en diverses activitats com una manifestació-cercavila, un debat popular, un dinar popular fet per les associacions El Amal i Dones Senegaleses i un debat electoral sobre el dret a vot amb representants de diversos partits polítics. El concert dels Diables d'en Pere Botero han posat el punt final a la jornada.