Puigdemont (CiU) demana que la candidata d'ICV 'doni la cara' per l'incident amb Pibernat

L'alcaldable considera que "no n'hi ha prou amb un comunicat" dels ecosocialistes

(Ampliació 19:22h)

L'alcalde de Girona i candidat a la reelecció, Carles Puigdemont (CiU), ha reaccionat aquesta tarda a les polèmiques declaracions de la número 4 a la llista d'ICV-EUiA, Marina Pibernat, a la xarxa social Twitter.

En aquest sentit, el convergent ha qualificat els fets de "gravíssims" i "urgeix que la cap de llista (d'ICV) doni la cara. Que no s'amagui darrera un comunicat". En aquest, el partit assegurava que Pibernat havia decidit abandonar la candidatura després de qualificar els nacionalistes catalans de "tarats" i "catalufos". No només això, també va publicar piulades contra CiU titllant-los "derechona catalufa" i "escòria".

Puigdemont assegura que "La ICV que jo conec no és la ICV de Pibernat. Però han d'explicar per quins mèrits la van triar. No havien llegit el seu perfil de Twitter?"

Amb tot, l'alcalde de Girona finalitza amb una darrera piulada dient que "urgeix que la cap de llista d'ICV (Eugènia Pascual) doni la cara. Per transparència i per demanar disculpes a tots els qui la seva candidata ha ofès".

En un comunicat, CiU assegura que és "una coalició de partits nacionalistes catalans, fundats des del primer dia amb compromís nítidament democràtic i europeista. No podem acceptar ni un instant que membres d’una candidatura, i que a més hi ocupen un lloc destacat, es dediquin a insults a una adscripció política pel fet de no compartir-la. No podem, tampoc, acceptar el to de desqualificació que dedica a l’independentisme en general i a altres formacions polítiques que legítimament defensen les seves idees i opcions. Totes les idees es poden discutir i es poden combatre, però des del respecte i la consideració".

En aquest sentit lamenten que a hores d’ara la candidata a l’alcaldia de Girona "s’amagui rere un comunicat breu i incomplet". Amb tot, CiU vol saber en quina situació electoral queda la candidatura d'ICV i què significa que Pibernat "s'hagi apartat".

CiU també es pregunta "què passarà en el cas que aconsegueixi un escó a l’Ajuntament o hagi de substituir una baixa futura" referent a la plaça de Pibernat.