La 'Marea Blanca' es manifesta a Girona contra el concurs de les cinc ABS de la demarcació

Membres del col·lectiu han entrat a la Delegació del Govern i lliurat un manifest

La Marea Blanca s'ha deixat sentir a Girona. A les portes de la manifestació que es farà demà a Barcelona, una vintena de membres del col·lectiu han entrat a la Delegació del Govern per reclamar a Salut que no posi a concurs les cinc àrees bàsiques (ABS) de la demarcació. Portant samarretes blanques, els qui protestaven també han reclamat que "als hospitals públics no es faci sanitat privada" i que es revisi el projecte CIMS -el d'unificació del Trueta i el Santa Caterina- perquè això comporta "privatitzacions".

Els integrants de la Marea Blanca s'han reunit amb el director dels serveis territorials, Josep Trias, i li han lliurat un manifest on reclamen la destitució del conseller Boi Ruiz. La plataforma que es va crear en defensa de la sanitat pública, la Marea Blanca, ha fet sentir la seva reivindicació. Un dia abans de la concentració que hi ha convocada a la plaça Sant Jaume, una vintena d'integrants del col·lectiu han entrat a la Delegació del Govern a Girona per forçar una reunió amb el director dels serveis territorials de Salut.

Entre els qui protestaven hi havia els iaioflautes i també el col·lectiu de malalts d'hepatitis C. Aquests últims portaven samarretes vermelles; la resta, anaven blancs. Tots ells duien enganxines on es llegia 'Marea Blanca' i portaven rètols on hi apareixia la cara del conseller de Salut, Boi Ruiz.

L'objectiu de la Marea Blanca era el d'entregar un manifest en defensa de la sanitat pública. Segons ha explicat un dels seus portaveus, Lluís Cipré, a la demarcació s'exigeix que "no es posin a concurs les cinc ABS que està previst que hi surtin aquest any" (l'Escala, Palafrugell, Peralada, Cerdanya i Ribes de Freser/Campdevànol).

Revisar el projecte CIMS

A més, al territori, la Marea Blanca critica que s'està fent "sanitat privada en hospitals públics" de les comarques gironines. El col·lectiu també reclama revisar el projecte CIMS entre el Trueta i el Santa Caterina, per "revertir les privatitzacions que està comportant, així com la contractació d'activitat amb la Clínica Girona".

El manifest també recull altres reivindicacions: que es donin els nous tractaments per a l'hepatitis C a tots els qui pateixen la malaltia i que el Govern "deixi de desobeir" els acords en sanitat aprovats pel Parlament de Catalunya. Per últim, l'escrit reclama "la reprovació i destitució del conseller Boi Ruiz pel mal que està fent a la salut de les persones i a la sobirania de Catalunya".

La vintena de persones han assegurat que no es mourien de la Delegació del Govern fins que el director dels serveis territorials de Salut els rebés. Trias s'ha reunit amb tres dels representants de la Marea Blanca, que li han fet arribar l'escrit i també l'han registrat al taulell d'entrada, enmig dels aplaudiments de la resta dels qui protestaven.