A judici un acusat d'una agressió homòfoba a Girona

L'home s'enfronta a pagar una multa per una falta de lesions

El Jutjat d'instrucció número 3 de Girona ha jutjat aquest dijous Mohamed J., acusat d'agredir un home a la ciutat el 20 de desembre de l'any passat. La fiscal demana que el condemnin a pagar una multa de 180 euros per una falta de lesions. L'acusació particular, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, sosté que es va tractar d'una agressió homòfoba i, per això, demana que la multa sigui de 600 euros i li apliquin un agreujant de discriminació per motius de discriminació per orientació o identitat sexual.

L'acusat no ha comparegut al judici, tot i estar citat, i l'han fet igualment sense ell. La víctima ha relatat que aquella tarda estava davant un supermercat de la carretera Barcelona parlant per telèfon amb un amic. "És un amic gai i, en veu alta, fèiem alguns comentaris que se solen identificar amb homosexuals", ha explicat l'home. Aleshores, de forma totalment inesperada, assegura que el processat se li va tirar a sobre mentre l'insultava dient-li "maricon de merda", el va colpejar i el va fer caure a terra.

"Em vaig intentar defensar com vaig poder però a una mà duia el telèfon i a l'altra una bossa de patates", ha explicat la víctima. Segons detalla, l'atac va ser totalment inesperat, "brutal" i el cops el van deixar "atordit" a terra. L'home diu que coneixia "de vista" l'agressor, amb qui havia coincidit alguna vegada a la biblioteca. "Alguna vegada havia intentat establir relació amb mi, però jo no havia volgut", ha concretat.

Una testimoni de l'atac ha corroborat la versió de la víctima. Ha explicat que, mentre ell parlava pel telèfon i sense cap disputa prèvia que ella veiés, l'altre home el va començar a colpejar. Un cop la víctima era a terra, l'agressor es va apropar a la dona i li va dir "és que em segueix per tot Girona". "Jo li vaig dir que aquestes no eren maneres d'anar pel món", ha explicat la dona. Després, l'agressor va marxar i la víctima va trucar els Mossos d'Esquadra.

Agressió homòfoba

La víctima ha assegurat que està convençut que el motiu de l'agressió és la seva orientació sexual. "Els insults eren de caràcter homòfob, jo crec que va ser pe això", ha afirmat l'home que apunta que creu que l'atacant li va voler infringir "un càstig dogmàticoreligiós per la meva condició sexual".

Després que la víctima denunciés l'agressió, Mohamed J. també va presentar denúncia per les lesions que ell havia patit. Al final del judici, la fiscal i Salellas han demanat l'absolució per a l'home agredit. "L'agressor no ha tingut ni la decència de venir a defensar-se perquè era conscient que el que havia fet no estava bé", ha afirmat l'advocat. En la denúncia, justificava l'agressió perquè la víctima li havia ofert mantenir relacions sexuals i a la biblioteca el veia "molestant menors". "És mentida", ha exposat la víctima.

"Ens sembla que cap agressió pot quedar impune però menys les que tenen aquesta motivació i hem plantejat al jutge l'agreujat, que té component simbòlic però creiem que la societat ha d'entendre que les agressió homòfobes es castiguen més que les altres perquè és més greu aprofitar una situació de discriminació latent que existeix cap al col·lectiu homosexual", ha explicat Salellas.

En matèria de responsabilitat civil, la fiscal vol que Mohamed J. indemnitzi la víctima amb 245 euros i Benet Salellas eleva la petició a 250. El judici ha quedat vist per a sentència.

Suport del consell municipal LGTB

La víctima ha rebut el suport del vicepresident del Consell Municipal de Lesbianes, Gais, Transsexuals o Bisexuals (LGTB) de Girona, Jordi Mota, i de Pau Gàlvez, que hi ha assistit com a membres de l'Observador Contra l'Homofòbia (OCH). "Estem en contra de les agressions homòfobes i el nostre deure és ajudar i recolzar tots els qui pateixen aquests actes", ha afirmat Mota.