Salvem l'Empordà tapia simbòlicament la porta de l'Ajuntament de Pont de Molins

La performance és en oposició al futur polígon industrial del municipi

Acompanyats d'una pancarta amb el lema 'Ja n'hi ha prou, no?', tres membres de l'entitat ecologista IAEDEN-Salvem l'Empordà, disfressats amb barbes postisses i granotes de manobre, han aixecat un mur de maons de poc més d'un metre d'altura a la porta de l'Ajuntament de Pont de Molins (Alt Empordà). Una acció de protesta que arriba després que aquest cap de setmana el grup ecologista distribuís entre els veïns del municipi fulletons explicatius demanant la seva implicació per aturar el projecte de construir un polígon industrial al municipi de 50 hectàrees.

La portaveu dels ecologistes, Bàrbara Schmidt, ha assegurat que Pont de Molins no necessita un polígon industrial perquè el conjunt de la comarca està "empastifat" de zones industrials buides que no s'ocuparan. A més, ha assenyalat que el municipi ja suporta prou pressió urbanística amb l'N-II a tocar i el pont del TAV que travessa el seu terme municipal.

Amb l'inici de la campanya electoral de les municipals, els ecologistes han encoratjat els veïns de Pont de Molins perquè pressionin els grups municipals per aconseguir tirar enrere el projecte. "Encara hi sóm a temps perquè hi ha una oposició real tant dels propietaris dels terrenys com de part de la ciutadania", ha assegurat.

Schmidt ha alertat que a l'Alt Empordà s'estan construint polígons industrials al llarg de les principals carreteres i que en molts d'ells els solars no s'ocupen per manca de demanda. És per això que ha demanat a les forces polítiques que facin un "càlcul realista" per determinar si calen més polígons i, si en cas de fer-los, s'ocuparan.