Detenen una banda de lladres que volien robar marihuana a punta de pistola

En un dels habitatges van arribar a disparar un tret a l'aire quan la víctima els va sorprendre intentant entrar

Els Mossos d'Esquadra han detingut els quatre integrants d'una banda que volien robar marihuana a punta de pistola a cases de la Selva. El grup va intentar-ho a dos habitatges de Santa Coloma de Farners i Caldes de Malavella, però en cap dels casos va aconseguir el seu objectiu. Sí que van arribar a disparar un tret a l'aire i a agredir una de les víctimes, la que vivia a Santa Coloma, quan aquesta els va sorprendre intentant entrar. Dos dels integrants de la banda són originaris de Mali, un tercer és guineà i l'altre, dominicà.

Durant les entrades i escorcolls als seus domicilis (la majoria viuen a Barcelona i àrea metropolitana) els mossos hi van trobar la pistola que haurien fet servir. Les detencions dels quatre integrants de la banda es van fer aquest dilluns, en una operació coordinada des de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos d'Esquadra. Dels membres del grup, només un d'ells viu a Girona; els altres tenen domicili a Barcelona, Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

Dels quatre integrants de la banda, tres són d'origen subsaharià i el quart és sud-americà. Els Mossos d'Esquadra creuen que tots ells es van associar per anar a robar marihuana a punta de pistola a cases de la comarca de la Selva. Entre finals del 2014 i principis d'aquest any, la banda ho va intentar dues vegades, però en cap cas se'n va sortir.

El primer intent de robatori que se'ls atribueix va passar el 17 de desembre a Santa Coloma de Farners. El grup va intentar entrar en un habitatge, però el seu inquilí els va sorprendre. Aleshores, la banda el va agredir -li van donar cops de puny- i un dels lladres va arribar a disparar un tret a l'aire. La banda, però, va marxar abans d'intentar res més.

La segona temptativa amb què se'ls relaciona va tenir lloc l'11 de gener. En aquest cas, el grup sí que va aconseguir entrar en un habitatge de Caldes de Malavella. Però d'aquí tampoc van arribar-se a endur res.

Ara, després de setmanes d'investigació, els Mossos d'Esquadra els han pogut identificar i detenir. En un dels registres i escorcolls als domicilis, els agents hi van trobar la pistola que haurien fet servir i diversa munició. El cas es troba ara en mans del jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Farners.