Metalquimia i Creativació esperonen la creativitat per innovar a partir d'un joc de taula

La iniciativa pretén completar el programa educatiu de les fundacions que potencia les capacitats creatives de l'alumne

La Fundació Metalquimia i la Fundació per a la Creativació han presentat aquest dimarts el 'Joc de la Creativació' i la col·lecció de contes 'Descobreix els teus talents' durant un acte celebrat a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. La presentació s'ha fet coincidint amb la celebració del segon aniversari de la Fundació per la Creativació, que té com a principal objectiu fomentar la creativitat per a innovar dels més joves, permetent-los desenvolupar habilitats com una part del procés d'aprenentatge al llarg de la seva vida.

El projecte promou un programa educatiu innovador que potencia les capacitats creatives dels alumnes a partir de 8 anys de les escoles d'educació primària i secundària. Josep Lagares, president de la Fundació per a la Creativació i director general de Metalquimia, ha destacat que el Joc de la Creativació és "un taller de creativitat encobert que neix amb l'objectiu d'ensenyar com definir i solucionar els reptes creatius del món".

El joc està enfocat a nens, família i empresaris i directius, el que Lagares denomina "el triangle màgic de l'educació", i pretén completar els itineraris creats fins ara per la Fundació per la Creativació per conscienciar els infants del seu potencial i ajudar-los a mantenir la seva capacitat creativa. El primer itinerari va dirigit al cicle mitjà de primària (3r i 4rt) i el segon, als alumnes de cicle superior (5è i 6è).

En una primera fase, la Fundació per a la Creativació farà arribar un exemplar del joc a totes les escoles de primària de les comarques gironines que ho sol·licitin, fins a esgotar existències. A més, els impulsors ja estan treballant en el desenvolupament d'una aplicació per a telèfons mòbils del joc a fi i efecte que la seva distribució pugui ser gratuïta, global i exponencial.

En l'acte també ha participat Miquel Àngel Oliva, director de la Fundació Privada per a la Creativació, que ha fet un balanç d'aquest segon any d'activitat de l'entitat. En aquest sentit, ha informat que més de 4.000 nens d'una trentena d'escoles d'educació primària de les comarques gironines i barcelonines han participat en l'itinerari per desenvolupar el seu talent creatiu.

Els tests realitzats al final de l'itinerari han posat de manifest que el 56% dels nens i nenes que han participat en el programa han incrementat notablement la seva capacitat creativa per a innovar. Oliva també ha presentat la nova col·lecció de contes 'Descobreix els teus talents', una eina que serveix perquè els pares identifiquin els talents dels seus fills.