Judici a un home per haver fet tocaments a la filla de la seva exparella en un pis de Figueres

L'acusat diu que la denúncia és falsa

La fiscal ha demanat una pena de 5 anys de presó per a l'acusat d'haver fet tocaments a la filla de la seva exparella en un pis de Figueres. Segons sosté l'acusació, el processat, un home hondureny, es posava mig despullat al llit de la nena, se li insinuava, li feia petons i li petonejava els mugrons.

Els fets haurien passat en un pis del carrer Clerch I Nicolau ara fa sis anys, quan la nena en tenia 10. L'acusat assegura que la menor el va denunciar en fals perquè no acceptava que tingués una relació amb la seva mare. A més, diu que estava ressentida amb ell perquè, com que no havia fet el llit, l'havia castigada sense veure la televisió.

L'home s'enfronta a una condemna per abusos sexuals. Els fets que han arribat avui a judici es basen en una denúncia que la nena va presentar davant dels Mossos d'Esquadra a finals del 2011. Aleshores, la menor vivia amb el seu germà, la seva mare i el company d'aquesta en un pis situat al número 9 del carrer Clerch i Nicolau de Figueres.

Davant la policia, la menor va explicar que havia tingut una discussió amb la mare, i que la dona li havia ventat una bufetada molt forta. A més, també va relatar que el seu padrastre havia intentat abusar d'ella quan tenia 10 anys. Segons va explicar, l'home se li posava al llit mig despullat i aprofitava per fer-li tocaments, mossegar-li els pits i insinuar-se-li.

Per aquests fets, la fiscal ha assegut la mare i la seva exparella -ara ja no mantenen la relació- a la banqueta dels acusats. Inicialment, a ella li demanava 8 mesos de presó per un delicte de maltractaments. I a ell, 5 anys per un d'abusos sexuals.

Durant la seva declaració, el processat, que és hondureny, ha negat els càrrecs. Ha assegurat que mai havia intentat fer tocaments a la nena, i ha atribuït la seva denúncia a la "gelosia" i el ressentiment. L'acusat ha explicat que la menor solia dir "moltes mentides", que no suportava que tingués un relació amb la seva mare i que volia separar-los de totes totes.

Sense televisió

A més, el processat també ha afegit que la nena també estava enfadada amb ell. Segons ha explicat l'acusat, quan va arribar al pis la menor encara tenia el llit sense fer, i per això l'havia castigada apagant el descodificador de la TDT i deixant-la sense veure la televisió.

La mare, per la seva banda, s'ha negat a declarar. I la menor ho ha fet a porta tancada. Quan ha arribat la tanda dels testimonis, les versions que explicaven han anat d'una banda cap a l'altra. Hi havia qui explicava que la menor els deia com la maltractaven i el seu padrastre en provava d'abusar, n'hi havia d'altres que asseguraven que la nena s'ho havia inventat tot.

El que sí que ha quedat clar, però, és que cap d'ells va presenciar res. I que la família vivia en una pobresa gairebé absoluta i depenia de les ajudes per poder tirar endavant.

Retira l'acusació per a la mare

Al final del judici, la fiscal ha retirat l'acusació de maltractaments per a la mare. Per a l'acusat, però, ha mantingut la petició de 5 anys de presó per un delicte d'abusos. A més, també sol·licita que el processat no es pugui apropar a menys de 500 metres de la menor durant un termini de deu anys.

La defensa de l'hondureny, per la seva banda, ha reclamat l'absolució. El cas, que s'ha jutjat a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.