Dues joves detingudes per robar en cinc pisos de Girona

Les pispes van ser enxampades a l'estació de trens de Girona just després dels assalts

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 25 d'abril dues noies de 18 i 19 anys com a presumptes autores de cinc robatoris amb força en domicilis de Girona, dos en grau de temptativa.

Les pispes van ser enxampades a l'estació de trens de Girona per uns agents de paisà just després que aquell matí s'haguessin denunciat cinc assalts en pisos dels carrers Carles Bolós, Castell de Recasens i Joaquim Ruyra.

En tots els casos s'havia emprat el mètode de la radiografia o l'extracció del bombí per accedir a l'immoble. Davant l'actitud nerviosa, la manca de documentació i una bossa de mà amb abundant material susceptible de ser usat per a robatoris, els policies van traslladar les dues sospitoses a comissaria.

Cadascuna portava una bossa de mà on se'ls va localitzar dos bitllets de tren, una clau anglesa, un plàstic dur tipus 'radiografia', quatre telèfons mòbils, un joc de claus, tres parells de mitjons, tres tornavisos, unes tisores grans, un moneder, dos bombins i un embellidor de pany de porta, així com dinars serbis. Davant les evidències, i pel fet que els bombins i l'embellidor de la porta corresponien als domicilis on s'havia denunciat els robatoris, les dues dones van quedar detingudes per aquests cinc robatoris a interior de domicili.


En l'escorcoll més detallat se'ls va localitzar 10 bitllets de 50 euros amagats en un doble fons a l'interior del pantaló, a la zona de la cintura. Tanmateix a una de les detingudes se li va trobar un plàstic dur amagat a la roba interior de la zona púbica, estri usat habitualment en robatoris a domicilis per obrir les portes. Dins la roba interior superior també se'ls va localitzar un tornavís de petites dimensions. Els mossos també van recuperar dels domicilis assaltats una bossa de mà, un necesser, quatre perfums i targetes de crèdit.

Les detingudes, amb antecedents, van passar el dia 28 d'abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Tot i això, a una de les noies li consta una ordre de recerca, detenció i ingrés a presó vigent.