Obre portes el primer Girona Bike World

El saló aplega 72 expositors fins diumenge i s'ha inaugurat amb un rècord de salt d'alçada aconseguit per Dani Comas

Girona ha obert avui les portes de la seva primera fira dedicada al món de la bicicleta. Des d'avui i fins diumenge, el Girona Bike World reuneix 72 expositors. El sector que hi és més representat és el cicloturisme (amb un 33% dels estands), seguit pel lloguer i venda de bicicletes (27%) i els complements que envolten tot el món de les dues rodes (12%).

El certamen obre de les deu del matí fins a les vuit del vespre. Tothom qui s'hi acosti podrà veure exhibicions de BMX i bike trial. Les d'avui han anat a càrrec de Nil Soler, Joan Balmaña, Bernat Via i Dani Comas, i s'han complementat amb una masterclass impartida pels mateixos esportistes.

El certamen posa a l'abast dels visitants totes aquelles ofertes que ofereix el món de la bicicleta. Tant pel què fa a turisme, negoci o serveis, com també productes, components i activitats. A més, el públic també pot practicar la seva habilitat en un circuit de proves i provar models de marques com BH, Biciclasica, Btwin, Burricleta, Cannondale, Conor, Cube, Ecobike, Haibike, Legend ebikes, Thompson i Trek.

Gir de 360 graus

Un altre atractiu del Girona Bike World -aquest, per als amants de l'adrenalina- és el looping bike, que permet pedalar a set metres d'alçada i fer un gir de 360 graus. També hi ha activitats pensades per als més petits, com el push bike, dirigit a nens d'entre 2 i 5 anys, que els permet agafar equilibri, practicar la psicomotricitat i els reflexos abans de començar a pedalar en bicicleta.


A més, dins les activitats paral·leles a la fira, avui també han començat els cursos oferts per la plataforma Mou-te en Bici. El d'aquest divendres ha girat al voltant de tot allò que cal tenir en compte a l'hora de fer cicloturisme. Demà s'ensenyarà a aprendre a anar amb bicicleta; i diumenge, serà el torn de saber nocions bàsiques de mecànica d'aquest vehicle de dues rodes.

Inauguració amb rècord

La inauguració del Girona Bike World ha tingut rècord inclòs. L'esportista Dani Comas ha fet una nova marca saltant aturat sobre la seva bicicleta i sense la roda del davant. El pilot català, deu cops camió del món i set d'Europa de bike trial, ha superat a la primera els llistons situats a 0,60 i 0,80 metres. El rècord l'ha establert amb un metre d'alçada. Per aconseguir-lo ha necessitat dos intents.

L'obertura de portes del Girona Bike World ha tingut com a preludi el 5è Congrés Internacional de la Bicicleta, que ahir va arrencar a la ciutat i que aquest divendres s'ha clos. A la inauguració del certamen hi han assistit l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé; el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font; el director del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Ramon Ramos, i el gerent del Consorci de les Vies Verdes, Gerard Darnés.

Prova de resistència

Coincidint amb Girona Bike World, aquest dissabte es disputa la Pirinexus 360 Challenge, una prova de resistència extrema de 347 quilòmetres de recorregut. El 60% per pistes de terra, i el 40% restant, per trams d'asfalt.

El repte començarà a les sis del matí al Palau de Fires. Els més de 60 inscrits tenen un màxim de vint hores per completar un itinerari que passa per Olot, la Jonquera (Alt Empordà) i Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà) abans de tornar al punt d'inici, el Palau de Fires.

A l'arribada, els participants rebran un reconeixement al seu esforç. Entre els qui prenen part a la Pirinexus 360 Challenge hi ha el pilot de trial Dani Oliveras (que va participar a la darrera edició del Dakar), el ciclista català Pau Zamora i la guanyadora de la primera Transpyr Challenge, Núria Surià.

#amoraprimerabici

El Girona Bike World és un saló organitzat per l'Ajuntament, el Patronat de Turisme, el Consorci de les Vies Verdes i Fira de Girona. El preu de l'entrada costa 4 euros i el certamen és gratuït per als menors de 12 anys.

La fira activa dedicada al món de la bicicleta i el cicloturisme tancarà portes diumenge. Aquest dia també es donarà a conèixer el nom del guanyador del concurs #amoraprimerabici, que s'ha portat a terme entre el 10 i el 27 d'abril a través de xarxes socials. Els més de 200 participants han compartit a Facebook, Twitter o Instagram una fotografia de les seves bicicletes en situacions peculiars on han demostrat, en clau d'humor, el seu amor per la bicicleta.