Inauguren el nou McDonald's a Girona amb l'oposició d'alguns veïns

Unes poques persones es van concentrar amb pancartes contra el nou restaurant

McDonald's va obrir ahir el seu nou restaurant a Girona, situat al parador del Güell, a tocar de les hortes de Santa Eugènia i del col·legi Maristes, que donarà feina a 40 persones.

A l'exterior el mateix, un reduït grup de persones convocats per la plataforma veïnal 'Els Barris decidim' es van concentrar contra el nou restaurant. Per a l'entitat l'establiment, que ha suposat una inversió de prop de 400.000 euros, "és totalment contradictori. No entenem com l'ajuntament ha permès construir-hi un local de menjar ràpid al costat d'una escola quan el que s'intenta és que els joves aprenguin a mantenir una bona dieta i menjar saludablement", apuntaven membres de la mateixa. "És totalment denigrant", han reblat.

Un dels motius que argumenten és que la instal·lació de tot aquest sector comercial separa la ciutat en dues parts i redueix aquest indret a una barriada que no segueix el model de comerç i ciutat que es manté a la resta del municipi.

Amb tot, la concentració va consistir en mostrar el seu suport al menjar de proximitat i van oferir pa amb tomàquet a totes les persones allà presents.

Aquest restaurant, que opera amb el franquiciat Joan Ramon Cazorla, passa a ser el segon de la ciutat, el novè de la demarcació i el número 83 de Catalunya.