Els Amics de les Arts han ofert un doble concert sorpresa a Girona

El grup ha interpretat peces en acústic davant un públic totalment entregat

Els Amics de les Arts han protagonitzat aquest dissabte el 'factor sorpresa' que marca la recta final del festival Strenes de Girona. L'acció ha consistit en un doble concert -el primer a dos quarts de set de la tarda i el segon, a dos quarts de vuit-, en format acústic i que ha tingut lloc a la plaça de les Castanyes. Tot i no estar anunciat oficialment, el concert ha aplegat molts seguidors de la formació.

El recital ha fet recordar el que va oferir a finals de març els Sopa de Cabra al terrat de l'Oficina de Turisme de Girona pel seu 25è aniversari i després de no trepitjar els escenaris des del 2011. La reaparició s'emmarcava llavors en la presentació especial de l'edició d'enguany de l'Strenes.

El concert ha arrencat quan passaven pocs minuts de dos quarts de set de la tarda. En un moment, l'organització del Festival Strenes i els mateixos músics d'Els Amics de les Arts s'han muntat un escenari improvisat des d'on han tocat algunes de les seves cançons més conegudes amb l'ajuda del públic que ha anat aplaudint i cantant al uníson temes com 'Louisiana o els camps de cotó', 'La merda se'ns menja', 'L'home que treballa fent el gos' o 'Jean Luc'.

L'espectacle sorpresa s'havia de fer en un principi a la Rambla de Girona però després d'analitzar-ho s'ha decidit traslladar-ho a la Plaça de les Castanyes, a tocar de la Rambla i en un espai més recollit. Tot i això, la manca de micròfons o altaveus els ha jugat una mala passada ja que gran part de la gentada que s'ha reunit fins aquest punt no ha pogut escoltar bé la veu dels cantants. El concert s'ha tornat a repetir a dos quarts de vuit del vespre i també ha durat uns 30 minuts.


Un petit tast que ha funcionat com la sorpresa final del Festival Strenes que va arrencar el passat mes de març amb un altre espectacle inèdit i sorprenent, el concert de retorn dels Sopa de Cabra des del sostre d'un edifici de la Rambla de Girona. D'aquesta manera, els organitzadors del festival han tancat el cercle.

L'actuació dels Amics de les Arts ha marcat la recta final de l'edició d'enguany de l'Strenes, que es tanca aquest dissabte a la nit amb les actuacions, entre d'altres, de Dolo Beltrán -cantant del grup Pastora-, Miquel Gil i el compositor, guitarrista i un dels fundadors del grup Antònia Font, Joan Miquel Oliver, en el primer concert de la gira de presentación del seu nou álbum.