Urbanisme aprova el nou traçat de la variant C-37 d'Olot per reduir l'impacte ambiental

Es dóna llum verda al POUM de Tossa de Mar que va ser tombat per una sentència del TSJC

Durant més de quatre hores, la Comissió d'Urbanisme de Girona ha tractat un total de 76 punts. Seguint en la línia d'itinerància de les trobades, la reunió aquest divendres s'ha fet a l'Ajuntament d'Olot i està previst que el proper 2 de juny es faci la propera a Banyoles. Un dels punts principals de la trobada, ha estat l'aprovació del canvi de traçat d'unt tram de la variant C-37 d'Olot, que s'ha mogut cap al nord del riu, i que passa per la zona de Riudaura i el sector de la Guardiola.

El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, a detallat que el canvi s'ha fet buscant minimitzar l'impacte territorial i paisatgístic i tenint en compte les darreres previsions del Ministeri de Foment i la construcció d'un túnel en aquesta zona. En principi, es canvia el traçat del tram que passa pel sector de la Guardiola i Riudaura, movent la variant més cap al nord, apartant la carretera del nucli urbà. El plantejament s'ha fet arran d'un estudi i no dista massa del projecte inicial, tal i com ha subratllat Serra.

Llum verda al POUM  de Tossa de Mar

D'altra banda, la Comissió també ha donat llum verda al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Tossa de Mar, a la Selva. Un pla que es va aprovar l'any 2006 però que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va tombar ara fa tres anys.

"Hi havia un defecte de forma, no es contemplaven aspectes com la possibilitat d'inundacions o convenis que no estaven correctes", ha explicat el subdirector general d'Urbanisme, Camil Cofan. El nou pla es basa en el projecte del 2006 tot i que el document actual té integrades totes les petites modificacions per complir amb els requisits de la sentència judicial.

En aquest sentit, Urbanisme també ha fet informes favorables pel que fa al nou POUM de Brunyola, un municipi de 390 habitants de la comarca de la Selva, que preveu la construcció de 44 habitatges nous. També han aprovat favorablement el POUM de Lladó que preveu construir 75 habitatges nous i un polígon d'actuació.

La fibra òptica entre Cadaqués i Roses, en 'stand by'

Un altre dels punts principals que hi havia a la reunió era l'aprovació del Pla especial per a la construcció d'una nova infraestructura de fibra òptica entre les centrals de Cadaqués i Roses. Un projecte que els ciutadans de Cadaqués esperen des de fa anys i que reivindiquen després que el passat estiu la població patís talls de cobertura de mòbil i tingués problemes perquè ni caixers ni terminals per poder pagar amb targeta funcionessin correctament.

En principi, Serra ha detallat que no han pogut tirar endavant la proposta perquè el projecte necessita l'aprovació del Ministeri de Defensa ja que una part de la infraestructura passa per terrenys de titularitat de l'Estat.

Rehabilitació de l'hotel Jecsalis

La Comissió d'Urbanisme també ha fet un informe favorable a la rehabilitació i restauració de l'Hotel Jecsalis de Sant Feliu de Guíxols. El projecte, que s'anomena Pla de millora urbana de l'hotel Jecsalis, caldrà que s'aprovi definitivament al consistori d'aquesta localitat però, de moment, ja té llum verda per part d'Urbanisme.

Es tracta d'un dels hotels de l'herència Anlló i la voluntat és transformar l'actual edifici de 72 habitacions en un hotel d'apartaments de tres estrelles. En concret, el projecte té previst modificar el volum i les façanes de l'hotel i està promogut per l'entitat Toledo Gestión Inmobiliaria 1966 S.L.

D'altra banda, Urbanisme també ha aprovat la modificació del Pla especial urbanístic de l'àmbit del parc aquàtic Water World que redistribuirà part dels seus equipaments i perd 2.186 metres quadrats.

Nou parc d'aventures a Molló

Durant la reunió, també s'ha tractat el projecte de creació d'un parc d'aventures a Molló, dins de l'actual Molló Parc, el Parc d'animals del Pirineu que es troba en una finca de 9,3 hectàrees. En concret, el projecte que ha rebut l'aprovació de la comissió com una actuació d'interès públic, té previst construir tirolines, plataformes, zona d'esbarjo i les instal·lacions necessàries per el nou espai recreatiu que ocuparà 3.500 metres quadrats amb una caseta de fusta dedicat a la gestió dels visitants.

Per últim, un dels altres projectes que ha rebut el vistiplau de la comissió ha estat la construcció d'una residència canina a l'Escala que ocuparà 6.237 metres quadrats amb 10 gàbies. Pel que fa al Port de l'Estartit - que es volia ampliar diverses zones com el moll del mig- no ha rebut llum verda ja que calia un informe del titular públic de la zona que és l'Estat espanyol i que encara no ha redactat aquest document. Per això, el projecte es tornarà a presentar a la propera comissió del 2 de juny.