Xavier Bosch, Xavier Sala i Martín, Maria Dueñas i Jordi Cruz, els més venuts de Sant Jordi

Entre els autors catalans de ficció preferits pels lectors hi ha Sílvia Soler, Joan Carreras i Víctor Català

'Algú com tu', de Xavier Bosch, 'Un any i mig', de Sílvia Soler' i 'El món blau', d'Albert Espinosa, són els tres llibres més venuts de ficció en català de Sant Jordi, segons el Gremi de Llibreters. Els més venuts de no ficció són 'És l'hora dels adéus', de Xavier Sala i Martín, 'Ole tu!!', de Lluís Jutglar Calvés, i 'Córrer per pensar i sentir', de Francesc Torralba. En castellà, els més venuts de ficció són 'Destino, la Templanza', de María Dueñas, 'Blitz', de David Trueba, i 'Hombres buenos', d'Arturo Pérez-Reverte.

En no ficció en castellà guanya 'MasterChef. Grandes platos para todos los días', de Jordi Cruz, 'Masterchef Junior', de RTVE/Shine, i 'Yo fui a EGB 2', de Javier Ikaz i Jorge Díaz. Després dels tres primers, la ficció en català ha estat seguida per 'L'àguila negra', de Joan Carreras, i per 'Un film (3.000 metres)', de Víctor Català. En l'àmbit de la no ficció, després dels tres primers se situen 'Ja t'ho faràs', de diversos autors, i 'Sàpiens. Una breu història de la humanitat', de Yuyal Noah.

Pel que fa al castellà, després del podi els lectors més venuts de ficció han estat el dibuixant Francisco Ibáñez, amb 'El tesorero', seguit d'Albert Espinosa amb la versió en castellà d''El món blau'. Finalment, en l'àmbit de la no ficció en castellà, després dels tres primers se situen 'De lo peor, lo mejor', d'Auronplay, i 'Destroza este diario', de Keri Smith.

Des del Gremi de Llibreters es destaca que tot i que les xifres encara no són definitives, "la percepció de vendes fins al migdia és superior a la que les llibreries van aconseguir l'any passat", explica el seu president, Antoni Daura.

També s'indica que la recuperació del sector apuntada en el primer trimestre del 2015 es confirma en una jornada "on s'ha observat la tendència a comprar més d'un llibre per persona". Finalment s'apunta a l'augment de la venda de llibres en català i de títols relacionats amb el procés polític del país.