Instituts i escoles gironines guarden silenci i reflexionen sobre la violència a les aules

Més de 200 persones es concentren davant de la seu de la Generalitat per condemnar l'agressió mortal al Joan Fuster

L'endemà del tràgic succés a l'IES Joan Fuster de Barcelona les mostres de condol i de rebuig a la violència continuen succeint-se. Als instituts i escoles gironines, de la mateixa manera que a la resta del país, s'han guardat uns minuts de silenci per condemnar la violència i la mort del professor de l'institut barceloní. 

A les 11 del matí, els 750 alumnes de l'IES Santiago Sobrequés de Girona han aturat les classes i han sortit a les pistes esportives per concentrar-se i, en silenci, recordar les víctimes de l'atac a mans d'un estudiant de 13 anys que ha acabat amb la vida d'un professor i ha ferit quatre persones més. Els estudiants, amb rostres seriosos, han guardat silenci formant una gran rotllana al pati. 

Abans, però, hi ha hagut un espai per a la reflexió. El director de l'institut, Joan Cumeras, ha explicat que a totes les aules han parlat del que va succeir dilluns al Joan Fuster. L'objectiu era que els alumnes s'adonessin que la violència no és la via per solucionar res. "Hem parlat sobre que la violència no és tolerable sota cap concepte i que a través d'aquesta no s'arregla res, sinó al revés, perquè s'han espatllat unes quantes vides amb això que ha passat", ha manifestat Cumeras. 


Acte institucional a la seu del Govern

Una hora més tard, al migdia, ha estat el torn del minut de silenci organitzat conjuntament per la Diputació de Girona, la Generalitat i l'Ajuntament de Girona. Més de 200 persones -entre polítics, funcionaris, representants de cossos de seguretat i ciutadans- han guardat un minut de silenci a les escales de la seu del Govern a Girona. 

Aquest va ser també l'escenari dilluns d'una altra concentració de rebuig, en aquella ocasió convocada per la comunitat educativa que va ser la primera en reaccionar després dels fets ocorreguts a l'institut de la capital catalana.
L'acte, sense parlaments, s'ha acabat amb un aplaudiment en record a les víctimes. Les banderes de la seu del Govern onegen a mig pal.