El nou circ 'Charlie Rivel' ultima detalls per ser protagonista a les Festes de la Santa Creu de Figueres

A dos dies de l'estrena, ja s'han venut més de 5.000 entrades

El nou circ 'Charlie Rivel' aixecarà el teló el pròxim dijous, Dia de Sant Jordi, coincidint amb el 119è aniversari del naixement del pallasso català. L'encarregada d'inaugurar el certamen serà la seva filla, Paulina Scumann, que a la funció programada a dos quarts de nou del vespre i acompanyada d'un dels nets del pallasso, donarà el tret de sortida al certamen que s'allargarà fins el 4 de maig.

A la carpa situada a la plaça Catalunya, una de les més còmodes del món i amb una visió perifèrica perfecte, si faran un total de 19 funcions per on passaran els 16 artistes provinents de 10 països diferents. Genís Matabosch, organitzador del circ, ha explicat que artistes i tècnics treballen contrarellotge per tenir-ho tot a punt dijous. De moment, i a dos dies de l'estrena, ja s'han venut més de 5.000 entrades, poc menys d'un terç de l'aforament.

A banda de dedicar-lo a la figura de Charlie Rivel, el nou circ també serà un homenatge al folklore català. Així, els espectacles estaran construïts artísticament en base a la tradició catalana, una fet, ha destacat Matabosch, que sorprenent no s'ha fet mai. "Apostem decididament per la catalanitat", ha assegurat. Un dels números destacats en aquest sentit és el del xinès Wang Yang, que acompanya el seu espectacle de cintes aèries amb la música en directe del 'Cant dels ocells', de Pau Casals. A més, una de les estrelles del certamen, el trio de força brasiler Olimpo's Brother's, actuaran amb vestits tradicionals confeccionats expressament per a l'ocasió.

De la resta d'espectacles, destaca la participació del pallasso Totti, un referent internacional de la comicitat, que farà de presentador i conductor de les funcions. A més, al final de la funció, un dels seus dos fills, de tres anys, clourà la funció amb un petit número. També és un dels números destacats el dels britànics The Sangers, amb el seu espectacle amb gossos.

La participació catalana es redueix a l'actuació de Charlie Mag, segons Genís Matabosch "un dels tres millors del món fent desaparèixer coloms". El mag ha explicat que a Figueres serà el primer cop que actua en un circ i que això comporta una certa dificultat a l'hora d'elaborar els trucs. Amb tot, s'ha mostrat molt il·lusionat d'actuar "a casa" i de participar en la primera edició d'un circ que espera que es consolidi.

Missa a la carpa

Una de les sorpreses del certamen no es podrà veure durant les representacions. Segons ha explicat Genís Matabosch, el pròxim dissabte a les 11 del matí el Bisbe de Girona, Francesc Pardo, oficiarà una missa oberta a tothom. L'acte religiós servirà per beneir el circ i per batejar el fill de tres mesos del pallasso Totti.