Un jurat popular jutjarà dimarts el crim davant la disco Noche Latina del 2012

El fiscal demana per a Richar German Martínez 17 anys i 6 mesos de presó per assassinat

Un jurat popular jutjarà, a partir de dimarts, l'acusat de degollar un jove amb una ampolla trencada davant la discoteca Noche Latina de Figueres la matinada de l'1 de desembre del 2012. El fiscal demana 17 anys i 6 mesos de presó per a Richar German Martínez per assassinat. Segons l'acusació pública, l'acusat va agafar una ampolla de la barra, la va treure de la discoteca, la va trencar contra la paret i, quan la víctima estava d'esquenes, li va clavar al coll.

El jove va morir segons després de l'atac. El fiscal també vol que Martínez indemnitzi la família de la víctima amb 185.000 euros i, si no pot pagar, que ho pagui la discoteca. És el segon judici aquest mes per un crim a la mateixa discoteca. El cas que arriba a judici a la secció quarta de l'Audiència de Girona es remunta a la matinada de l'1 de desembre del 2012.

Aquest dimarts al matí, s'escolliran els membres del jurat popular i començarà el judici contra Richar Geman Martínez, que s'enfronta a una acusació d'assassinat. Segons el guió, les declaracions d'acusat, testimonis i perits s'allargaran fins el dilluns de la setmana següent, quan entregaran l'objecte del veredicte al jurat, que es retirarà a deliberar.

És el segon judici que es fa aquest mes a l'Audiència per un crim davant la discoteca Noche Latina de Figueres. Aquesta setmana passada, el tribunal popular va declarar culpable d'homicidi Jean Carlos Rafael Agramonte, un jove que el desembre del 2011 va matar un home assestant-li nou ganivetades al pàrquing del local.

El fiscal, Enrique Barata, sosté a l'escrit de conclusions provisionals que aquella matinada víctima i agressor es van barallar i van forcejar a les portes de la discoteca. Aleshores, Richar German Martínez va tornar a entrar dins el local, va agafar una ampolla de vidre de la barra, la va treure fora, la va trencar contra la paret i li va clavar al coll a la víctima, que va caure immediatament a terra i va morir pocs després per un xoc hipovolèmic.

L'acusació pública creu que Martínez va agafar la víctima a traïció. "Li va clavar l'ampolla trencada quan la víctima ja marxava, estant d'esquenes i en el moment de girar-se cap a l'acusat", indica el fiscal que afegeix que això va fer que la víctima no tingués temps per reaccionar i defensar-se perquè va ser un atac "ràpid i per sorpresa".

A més, el fiscal també afegeix que el processat estava en condicions de superioritat envers la víctima perquè va usar una arma (l'ampolla trencada) contra ell i es va aprofitar de la falta de reflexes que tenia perquè havia ingerit força alcohol i anava begut.

L'acusat es va entregar als Mossos d'Esquadra l'endemà al matí, quan la policia ja l'havia identificar com l'autor del crim que havia tingut lloc poques hores abans, en plena matinada. Martínez va admetre que havia agredit la víctima, un jove hondureny de 28 anys, amb una ampolla. Segons va dir, l'altre li havia faltat al respecte a al seva xicota.

Responsabilitat de la discoteca

El fiscal acusa Richar German Martínez d'un delicte d'assassinat per traïdoria i demana que el condemnin a 17 anys i 6 mesos de presó. L'advocat de la defensa, Carles Monguilod, al·lega que Martínez no tenia intenció de matar la víctima quan el va agredir. En matèria de responsabilitat civil, el fiscal vol que l'acusat indemnitzi la fill de la víctima amb 150.000 euros, la seva parella amb 20.000 i el seu germà amb 15.000 euros. Si no pot fer front al pagament de les indemnitzacions, el fiscal vol que ho assumeixi la societat que regentava el local i l'assegurança contractada. 

L'acusació pública creu que els responsables de la discoteca van "infringir les normes de control, vigilància i seguretat del local" quan van permetre que una persona agressiva entrés a l'interior, agafés una ampolla, la tragués fora i la trenqués al costat de la porta principal. Segons el fiscal, la normativa obliga els locals d'oci nocturn a impedir que els clients surtin fora amb begudes, que entrin persones amb actituds violentes, agressives o que provoquin altercats a l'exterior del local i evitar els clients armats o amb objectes que es puguin usar com a tal.