La UDEF investiga a l'Ajuntament de Maçanet de la Selva segons el PSC

Els socialistes diuen que la policia ha sol·licitat informació sobre el pla urbanístic vigent entre el 1999 i el 2007

El PSC de Maçanet de la Seva i el partit 9Maçanet han reclamat un ple extraordinari perquè l'Ajuntament doni explicacions sobre una presumpta investigació urbanística de la UDEF. Segons els socialistes, la documentació sol·licitada per la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal correspon al pla urbanístic vigent entre el 1999 i el 2007 i a vuit finques del municipi que pertanyen a l'alcalde, Antoni Guinó, i als regidors Josep Ciurana i Antoni Trinxeria.

La policia també hauria demanat documentació sobre la construcció d'una casa rural a Llagostera, sobre una presumpta subvenció, sobre els propietaris inicials i posteriors del terreny, el preu i les societats que els van adquirir. Des del partit dels socialistes també s'indica que entre els requeriments que la policia judicial demana al consistori també hi ha l'obra del vial al cementiri, la de l'eliminació de la carretera que creua Can Garriga i la "polèmica" carretera nova que va néixer "fruit d'un pacte" entre l'Ajuntament i el propietari dels terrenys.

A més s'afegeix que aquest últim procés va coincidir amb el fet que, poc després, "es va tancar un pacte de govern entre CiU i Acord x Maçanet", formació de la qual forma part el regidor Josep Ciurana, "propietari d'una de les finques desafectades arran de les intervencions urbanístiques que ara s'investiguen".

Des del PSC se sospita que la UDEF investiga l'activitat d'una empresa de l'alcalde que va fer quatre operacions de compra i venda de finques i va cessar l'activitat. Segons el partit dels socialistes les finques es van vendre "amb uns guanys de prop de 900.000 euros, més d'un 1.000% del seu valor inicial".

Una de les finques, continua el PSC, la va comprar una empresa que volia construir les seves instal·lacions al municipi, i que poc després "va poder edificar en terreny industrial gràcies a una modificació de l'ordenança municipal".