Neix un web per tramitar l'alta a la Seguretat Social de músics i bandes amb concerts puntuals

'Mustramit' actua com a representant legal de l'artista en tots els tràmits burocràtics

Els gironins Tommy Muñoz, Gerard Xifra i Joan Vergés, membres del grup 'The Pepper Pots', han posat al servei d'altres bandes i músics els seus coneixements en matèria burocràtica i legal.

Conscients de les dificultats que molts tenen per poder fer de manera legal concerts i bolos puntuals, han posat en marxa 'Mustramit', un servei online que posa al seu abast una eina senzilla per poder donar-se d'alta a la Seguretat Social en règim d'artista i pagar els impostos que corresponguin quan vulguin emetre una factura. "'Mustramit' és una eina que hem creat uns músics per ajudar altres músics amb la paperassa", resumeixen. El preu del servei és de cinc euros per artista i actuació.

El web de 'Mustramit', a banda d'incorporar un apartat amb els dubtes més freqüents, posa a disposició dels usuaris un simulador on els artistes poden calcular amb exactitud que hauran de pagar a la Seguretat Social i en concepte d'IRPF. Introduint el nombre d'artistes i l'import de la factura que es vol emetre, el programa calcula la resta. Per exemple, un artista que cobrarà 100 euros per una actuació rebrà 56,6 euros i la resta, a banda dels cinc euros del cost del servei, seran per pagar els impostos i la Seguretat Social.


El conjunt de tràmits es fan via online i 'Mustramit', previ acceptació de les condicions, actua com a representant real de l'artista a l'hora de fer les gestions i no com a simple comissionista.