Breda finalitza la campanya de foment de la recollida de la fracció orgànica

La campanya ha tingut molt bona resposta per part dels veïns del municipi

Coincidint amb el canvi de model dels contenidors del carrer, l’Ajuntament de Breda va organitzar una campanya informativa que tenia com a objectiu fomentar la recollida de la fracció orgànica a aquesta població. En el marc d’aquesta campanya, que va iniciar-se el passat 20 de març i es va cloure el passat diumenge 12 d’abril, s’han organitzat activitats dirigides a tots els públics.

En el transcurs d’aquest període de temps s’han dut a terme un seguit d’actuacions totes organitzades conjuntament per l’Ajuntament, el Consell Comarcal i l’empresa de recollida de residus NORA S.A, que s’ha encarregat del seu desenvolupament.

Entre els objectius de la campanya, el primer era posar en coneixement de la població de Breda la determinació de l’Ajuntament d’introduir un nou model de contenidor de les restes de menjar que incorpora una obertura a la tapa especialment dissenyada per facilitar l’entrada de la bossa d’orgànica però que impedeix, alhora, de ficar-hi altres bosses o residus més grans. Amb aquesta mesura, el consistori bredenc espera fer-hi minvar la presència de residus impropis al contenidor marró, que perjudiquen i encareixen el procés de compostatge. I, gràcies als missatges dirigits als veïns i la bona acceptació que ha tingut la campanya, espera també incrementar la recollida selectiva de les restes de menjar.

Així, els veïns i veïnes d’aquest municipi que han visitat els diferents punts informatius que s’hi ha instal•lat han circulat pels diferents sectors de la vila i han rebut informació sobre la importància de la separació correcta de la FORM i la seva incidència a la planta de compostatge, i bons consells sobre com separar fàcilment aquesta fracció a casa.

En el marc d’aquesta campanya informativa de gairebé tres setmanes, s’han comptabilitzat 750 visites, i s’han repartit prop de 600 cubells i 750 paquets de bosses compostables. En aquest sentit, cal destacar una xifra important, i és que un total de 150 unitats de bosses compostables es varen repartir durant l’acte festiu del diumenge 12 d’abril, darrer dia de la campanya.


Acte festiu per als més joves per cloure la campanya

Breda va celebrar el darrer dia de campanya amb la celebració d’un actes festiu que va consistir en l’organització de diverses activitats lúdiques per als infants: els jocs gegants fabricats amb materials reciclats, el repartiment d’una gran pila de compost que es va esgotar, etc. La festa va comptar, a més, amb la presència, pel mercat i per les diferents activitats de la jornada, de dues antigues dames relacionades amb el castell de Montsoriu: Ermessenda i Blancaflor. Segons elles mateixes explicaven a tots els vilatans amb qui es van trobar, les notícies sobre el reciclatge de Breda havien arribat fins a les portes del castell i s’havien decidit a baixar al mercat per aprendre’n.