Puigdemont aposta per la continuïtat a la candidatura per revalidar l'alcaldia a Girona

A les incorporacions d'Avancem i Reagrupament, s'hi sumen alguns perfils independents

L'assemblea local ha aprovat la llista de CiU per a les properes eleccions del 24 de maig. A Carles Puigdemont l'acompanyen en el repte de revalidar l'alcaldia pràcticament el mateix equip que ha format part del primer govern de CiU a la història de la democràcia de la ciutat, tot i que amb alguns canvis en les posicions. 

El soci de CDC ja va aprovar a finals del 2014 els seus candidats. Per la banda d'Unió, formen part de la llista Isabel Muradàs (de 2), Eva Palau (de 7), Eduard Berloso (de 10), Vicenç Estanyol (d'11), Albert Colomer (de 15), Roser Urra (de 17) i Mercè Garcia (de 23). La principal absència és la de Jordi Fàbrega, que surt de la llista tot i que el 2011 havia ocupat el segon lloc. 

També repeteixen els regidors de CDC Marta Madrenas (de 3), Maria Àngels Planas (de 4), Carles Ribas (de 5) i Joan Alcalà (de 8). El canvi més significatiu a les files de CDC el protagonitza l'actual regidora de Comerç i Turisme, Coralí Cunyat, que tanca la llista perquè la voluntat del partit és, si torna a governar, que sigui la directora de la Fira de Girona i el Palau de Congressos. "Vista l'experiència i els resultats que ha obtingut en els sectors del turisme i el comerç li he demanat que prengui la direcció d'aquest ens conjunt que volem crear", ha explicat Carles Puigdemont. 

Pactes preelecotrals i incorporacions d'independents

L'actual alcalde ha fet algunes incorporacions significatives a través d'aliances preelectorals amb dos partits més. Per una banda, afegeix a la candidatura Glòria Plana, d'Avancem, que va de número 6. També compta amb Gemma Martínez al número 14. L'altre acord és amb Reagrupament i l'actual regidor Carles Bonaventura va a la posició 13. 

Una altra de les incorporacions destacades és la de l'actual director de l'escola de Vila-roja, Cristòbal Sánchez, que ocupa el número 9. Sánchez havia format part de la candidatura d'ICV-EUiA el 2011, on ocupava el 13è lloc. Un altre perfil independent és el de Pol Xart, de 16, que prové de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya o Júlia Calders, que va de 18. 

L'alcalde i candidat a la reelecció ha defensat que és una candidatura configurada per "garantir l'aplicació del projecte de modernització de la ciutat". A més, ha remarcat que són persones que han demostrat la seva capacitat de treball i que compten amb la seva confiança. "És una llista que ofereix la garantia de que el govern de Girona estarà en bones mans", ha declarat.