Un miler de persones visiten el castell de Montsoriu per Setmana Santa

Només el divendres Sant ja va acollir 400 persones

El castell de Montsoriu ha rebut gairebé un miler de visitants durant els quatre dies festius de Setmana Santa. Tot i les bones expectatives inicials que des del Patronat del Castell i el Consell Comarcal de la Selva tenien per aquests quatre dies festius, el Divendres Sant la xifra ja va superar amb escreix el nombre visitants que es preveien per aquests dies, amb la visita de 400 persones- 200 d’elles amb visita guiada i la resta amb la nova modalitat de visita lliure- al castell.  La resta de dies – dissabte 4, diumenge 5, dilluns 6 d’abril- l’afluència de persones que varen apropar-se fins a Montsoriu no va disminuir tot i la inestabilitat meteorològica de la jornada de dissabte, dia 4 d’abril.

Els bons resultats d’aquests dies fan pensar que a partir d’ara i amb l’arribada del bon temps, el nombre de visitants al castell augmentarà considerablement i s’espera que les xifres siguin molt superiors a la d’anys anteriors.

El tècnic de Cultura de l’ens comarcal, Joan Carles Codolà, ha recordat a més que des de que es varen posar en marxa les visites lliures, el passat 1 de març, s’ha doblat el nombre de persones que han visitat el castell durant tots els caps de setmana d’aquest mes.

Si bé és cert que el temps tindria un protagonisme especial, des del Patronat del Castell de Montsoriu i el mateix Consell Comarcal han valorat molt positivament les xifres d’enguany i estan convençuts, a més, que la nova modalitat de visita lliure al castell també ha comportat un increment del nombre de persones que l’han visitat. N’eren ja un clar exemple les persones que s’havien apropat al castell per conèixer “in situ” aquest monument arquitectònic durant el primer mes i escaig de visites lliures. Tal com ha recordat Codolà, el nombre de visitants al recinte arquitectònic es va doblar durant el primer mes.

Des de l’1 de març de 2015, l’itinerari pel castell de Montsoriu s’ha senyalitzat per facilitar-ne la visita sense guies. Per tant, actualment s’ofereix al visitant la possibilitat de fer la visita amb guia o bé sense, seguint els senyals que hi ha al recinte. Així, tal com ha explicat el tècnic comarcal, per a la visita lliure, sense guies, s’ha editat una guia del visitant, en català i castellà i anglès, que permet anar seguint el recorregut amb explicacions concretes sobre els diferents elements arquitectònics i els aspectes històrics que configuren Montsoriu. A més, tampoc cal fer reserva prèvia. El castell està obert divendres al matí de 10 a 14 h i els dissabtes i diumenges, de 10 a 17 h.

La visita guiada té una durada d’una hora i mitja aproximadament; la visita lliure seguint l’itinerari marcat, es pot fer en menys d’una hora.

Un dels recintes més importants

Des de l’inici de les obres de restauració, el passat mes de febrer va fer 20 anys, el castell de Montsoriu ha tingut el suport durant aquest procés de tots els organismes polítics. El castell de Montsoriu està considerat el castell gòtic més imponent de Catalunya i un dels recintes medievals més importants del país. No és estrany doncs l’aposta que han fet totes les administracions per la recuperació i la restauració del castell  “més bell e noble del món”, segons Bernat Desclot.