Jutgen un politoxicòman que va obligar un conductor a portar-lo amb cotxe de Palamós a Quart

L'acusat va fer aturar el vehicle a Flaçà per orinar i la víctima va aprofitar per fugir

Un home de 51 anys s'enfronta a 6 anys i 9 mesos de presó per obligar un conductor a portar-lo amb cotxe i, durant el trajecte, intentar robar-li diners fent veure que duia una pistola amagada a la cintura.

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres Manuel Cortés, acusat d'un delicte de detenció il·legal i un intent de robatori amb intimidació.

Cap a dos quarts de cinc de la tarda del 31 de juliol del 2014, la víctima va obrir les portes del seu cotxe, que estava aparcat al carrer Orient de Palamós. Mentre col·locava les crosses -té mobilitat reduïda- i pujava al vehicle, ja es va trobar assegut dins el cotxe l'acusat, Manuel Cortés, que el va obligar, amb amenaces, a engegar el vehicle i conduir en direcció a Quart.

"No et facis el xulo o et volo el cap, tinc una arma aquí", ha explicat a víctima que va dir el processat. L'acusat es posava la mà a la cintura fingint dur una pistola amb la qual, segons assegurava, ja havia atracat un bar a la Bisbal i obligava la víctima a continuar circulant. Segons ha explicat al judici, també li col·locava dos dits al clatell fent veure que l'encanonava amb una pistola mentre el continuava amenaçant i li exigia que el portés fins on volia.

A mig camí, li va reclamar 20 euros. La víctima li va dir que li donaria els diners quan paressin perquè duia la cartera a la butxaca i mentre conduïa no podia agafar-la. Posteriorment, li va demanar 50 euros. La víctima ha relatat que va tenir por i que va viure un moment de molta angoixa durant els més de 30 quilòmetres que va durar el trajecte.

Quan ja es trobaven a l'alçada de Flaçà, Cortés li a dir a la víctima que aturés el vehicle perquè tenia ganes d'orinar. "No me la jugaràs, veritat?", li va dir al conductor. Aleshores, tan bon punt va posar els dos peus a terra, el conductor va arrencar i va fugir. Uns quilòmetres més endavant va trobar una patrulla de Mossos d'Esquadra i els va aturar explicant què havia passat. Poca estona després, la policia va trobar el processat a voral de la carretera.

El processat, que no ha respost a les preguntes de la fiscalia i sí a les del seu lletrat, diu no recordar res d'aquella tarda. L'home ha explicat que és politoxicòman, que va començar a consumir amb 14 anys i que té malalties derivades del consum de drogues.

La fiscal ha mantingut la petició de 6 anys i 9 mesos de presó per un delicte de detenció il·legal i un intent de robatori amb intimidació. Li aplica un agreujant d'abús de superioritat i un atenuant de drogoaddicció. La defensa demana l'absolució. El cas ha quedat vist per a sentència.