Embarguen el cotxe al jove multat amb 4.000 euros per l'afer de les estelades al Girona-Almeria

La policia espanyola el va denunciar quan cobria el partit per Nació Digital al·legant que va insultar uns agents

Joan Guirado ha rebut una notificació d'embargament del seu cotxe. L'Agència Tributària li reclama el vehicle per cobrir la multa de 4.000 euros que li van imposar fa un any. L'expedient sancionador que va rebre de la subdelegació del govern a Almeria recollia la denúncia que van fer agents de la policia espanyola arran d'un incident que va tenir lloc ala porta d'accés a l'estadi.  

La policia assegura que Guirado es va dirigir als agents en actitud insultant i els va dir "putos gilipolles, puta policia espanyola de merda, em cago en tots els putos espanyols, a veure si marxem d'una puta vegada". Aleshores, quan el van voler identificar, continuen relatant el agents, el jove es va expressar en català i els va dir: "Aquests imbècils em xuclen la polla".

La policia conclou que amb aquesta actitud Guirado va alterar l'ordre públic en l'accés al recinte esportiu i consideren que va infringir l'article 22.2 de la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport. Aquest article imposa sancions a les persones que tinguin "conductes violentes o que incitin a la violència". Concretament, a qui participi activament en altercats, baralles o desordres públics en recintes esportius, al seu voltant o a mitjans de transport organitzats per anar a esdeveniments esportius.

L'afectat assegura que els agents "menteixen" en el relat de fets. Segons ha explicat, va anar fins a Almeria per cobrir el partit i va entrar a l'estadi amb acreditació de premsa. Aleshores, va veure agents de la policia espanyola requisant estelades a un grup d'aficionats del Girona i va intentar fer una foto per publicar-la al seu article.  

Llavors, diu el jove, els agents se'ls van endur, el van identificar i el van retenir una estona. Segons assegura, els agents el van acabar insultant pel fet de ser català i, per això, Guirado atribueix la denúncia a una persecució ideològica perquè els agents estaven requisant estelades sense motiu.  

"He arribat fins al final per la via administrativa i he perdut, ara intentarem amb el meu advocat, Benet Salellas, recórrer als tribunals", explica Guirado. El jove va presentar al·legacions a la multa però les van desestimar. Ara, li ha arribat la notificació de l'Agència Tributària embargant-li el vehicle per cobrir un deute de 4.889,10 euros. "Suposo que són els 4.000 de la multa més els interessos, però ni m'ho detallen", conclou.