Fotografia objectes de casa per després denunciar que els hi han robat

L'home va explicar als mossos que algú li havia forçat la persiana del balcó però també era mentida

El detingut té 35 anys, és de nacionalitat espanyola i viu a Platja d'Aro. El dia 11 de març, pels voltants del migdia, va anar fins a la comissaria de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) per denunciar que un lladre li havia entrat a casa seva.

L'home va explicar als mossos que el robatori havia tingut lloc la tarda del dia abans. Segons va dir, aprofitant que no hi havia ningú, un lladre havia forçat la persiana del balcó i havia entrat a dins l'habitatge. Se n'havia endut dos televisors, tres consoles de videojocs, dues tauletes, un ordinador portàtil, una videocàmera, tres rellotges i diverses joies.

Els mossos van obrir una investigació i, de seguida, van veure que hi havia alguna cosa que no quadrava. Quan va anar a presentar denúncia, l'home havia aportat diverses fotografies dels objectes sostrets. Però la data que constava a les imatges era l'11 de març; és a dir, que les instantànies s'havien pres després del robatori, cosa que evidenciava que el suposat denunciant els havia mentit.

Per si no n'hi hagués prou, l'home tampoc es va preocupar de cobrir-se les espatlles amb allò que va explicar a la policia. Quan els agents d'investigació van anar a casa seva, van comprovar com la persiana que el lladre hauria forçat continuava intacta.

Per aquest i altres indicis, els Mossos d'Esquadra van detenir l'home per simulació de delicte i per haver intentat estafar l'assegurança. De fet, allò que pretenia inventant-se el robatori era, precisament, aconseguir que la companyia li donés diners per tot allò que se -en teoria- se li havien endut.

El detingut, que no té antecedents, va poder marxar poc després. Això sí, amb una citació judicial sota el braç per anar a declarar davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia.