Interceptat a la Vall d'en Bas un camió carregat amb 18 senglars

La carn d'aquests animals es vola vendre incomplint la normativa europea en vigor

Efectius del Cos d'Agents Rurals van interceptar el passat 22 de març al terme municipal de la Vall d'en Bas (Garrotxa) un camió frigorífic que transportava carn de caça silvestre, concretament porcs senglars, que anava destinada a la seva venda il·legal i al seu consum.

La carn que es pretenia vendre no complia amb la normativa europea en vigor, que estableix mesures específiques sobre higiene dels aliments d'origen animal. La intercepció del camió es va produir al quilòmetre 43 de la C-152 en el marc d'un operatiu per lluitar i eradicar la triquinosi provinent de la carn de caça de porc senglar, segons ha indicat el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Concretament, l'actuació es va portar a terme per agents de la Unitat d'Antifurtivisme del Cos d'Agents Rurals a Girona, agents del Cos de Mossos d'Esquadra i pel servei veterinari del propi Departament d'Agricultura.

Els agents van interceptar el vehicle i el van registrar. La inspecció va permetre el decomís de 18 senglars, a més de la immobilització del camió i la posterior destrucció de la càrrega d'acord amb la normativa vigent.

La manipulació il·legal dels animals de caça, la manca de garanties sanitàries i el transport irregular són algunes de les infraccions denunciades pels agents i que poden tenir conseqüències penals.