Girona vol posar fre als incívics que aparquen damunt les places de minusvàlids

Pinten el lema 'Et poses al meu lloc?' a cinc punts de la ciutat per cridar l'atenció dels conductors

L'Ajuntament de Girona i Mifas s'han posat d'acord per impulsar una campanya visual per cridar l'atenció d'aquells conductors que no respecten els aparcaments reservats als minusvàlids. A cinc punts de la ciutat, han pintat completament de blau una d'aquestes places i han escrit el lema 'Et poses al meu lloc?', que té un doble sentit. A més, també hi expliquen que forma part d'una campanya de sensibilització. 

Del total de places d'aparcament de la ciutat, un 3% són reservades per a persones amb minusvalidesa. Per aparcar-hi, cal deixar a la vista la targeta de minusvàlids, que és d'ús individual i que, com a molt, es pot cedir a la persona que porta el cotxe d'algú amb minusvalidesa. Per això, el president de Mifas, Albert Carbonell, ha demanat que es faci un bon ús d'aquestes targetes. Per la seva banda, l'alcalde, Carles Puigdemont, ha defensat que en general tothom en fa un bon ús però que cal "conquerir la minoria" que en fa algun ús fraudulent.

El president de Mifas ha apel·lat a la sensibilitat dels conductors gironins i ha justificat que les places reservades per a minusvàlids són necessàries. "No són places VIP, són més àmplies perquè hem d'obrir la porta i baixar la cadira i estan més cèntriques perquè de vegades en fan ús persones que van amb bastó i els costa molt desplaçar-se", ha defensat. 

"Per més multes que posem no aconseguiríem mai l'objectiu que volem aconseguir amb la participació compromesa i còmplice de tothom", ha manifestat l'alcalde, que apel·la a la consciència dels conductors que ocupen aquestes places. "De manera indolent ocupen unes places sense ser prou conscients del que estan fent", ha lamentat. 

Nous busos de gas natural

L'Ajuntament de Girona ha presentat també aquest dilluns quatre nous autobusos que ha comprat per incorporar a la flota municipal. Dos d'ells, funcionen íntegrament amb gas natural comprimit i són els primers vehicles d'aquesta tipologia que hi ha a la demarcació de Girona. 

El regidor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha defensat que, tot i que són més cars, a la llarga s'amortitza la inversió perquè consumeixen menys. A més, ha destacat que són autobusos que fan menys emissions i, per tant, més sostenibles i que també fan menys soroll. El consistori ha invertit prop d'un milió d'euros en aquests quatre vehicles. Els nous busos substitueixen vehicles que tenien 23 anys i que no estaven adaptats per persones amb minusvalidesa.