Es produeix una allau a la part alta de l'estació Vallter 2000

La zona estava tancada i no s'han produït ferits

Una allau ha afectat aquest dissabte la part alta de l'estació de Vallter 2000 sense deixar ferits, segons han informat els Bombers de la Generalitat. L'esllavissada de neu -que s'ha produït pels voltants de les 12.15 hores- ha començat a l'aresta del pic de la Dona (2.702 metres) i ha arribat fins a la pista de la Xemeneia.

La zona ja estava tancada a causa del fort vent i les altes temperatures. L'allau ha estat de força importància ja que ha arrossegat una placa de 300x300 metres, uns 90.000 metres quadrats.

Un helicòpter dels Bombers i un altre de la Gendarmeria francesa han sobrevolat el sector i altres efectius terrestres han pentinat la zona per descartar que hi haguessin persones atrapades.

Les comprovacions de Bombers, Mossos d'Esquadra i Gendarmeria francesa s'han prolongat fins a les 16.30 hores i finalment s'ha considerat que no hi havia cap afectat, tot i que la zona és un lloc molt freqüentat per esquiadors forapistes i excursionistes amb raquetes. De fet, la pluja i les fortes ratxes de vent ja han obligat aquest dissabte l'organització de la travessa d'esquís La Molina-Vallter Skimarathon a neutralitzat la prova abans d'arribar al Puigmal.