Els embassaments se situen al 93%

Els més beneficiats han estat Darnius-Boadella i el sistema Sau-Susqueda

Els embassaments de les conques internes han guanyat més de 30 hm3 d'aigua després del temporal de llevant del cap de setmana passat. Abans de l'episodi de pluges, el total de les conques internes emmagatzemava 614 hm3 (88%), mentre que actualment les reserves se situen en 645 hm3 (un 93%), segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Els embassaments més beneficiats pel temporal han estat Darnius-Boadella i el sistema Sau-Susqueda. El primer se situa gairebé al màxim de la seva capacitat, amb 59 hm3 (97,4%), tenint en compte que fa una setmana es trobava al 79% de la seva capacitat. El sistema Sau-Susqueda ha guanyat uns 22 hm3, passant del 88% (352 hm3) del 20 de març al 93% (370 hm3).

Per contra, els embassaments de la conca del Llobregat han estat els menys beneficiats per les pluges. En el seu conjunt, la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç han guanyat menys d'un hm3. Finalment, Foix s'ha mantingut al voltant del 100% de reserves (3,7 hm3), mentre que el sistema Siurana-Riudecanyes ha guanyat més de 5 punts i prop d'un hm3.

Laminació d'avingudes

En tot aquest episodi els embassaments (principalment Darnius Boadella, Sau i Susqueda) han servit, segons l'ACA, per laminar possibles avingudes i evitar danys aigua avall. A l'embassament de Darnius Boadella han arribat a entrar 186 m3/s, dels quals només s'han alliberat 7 m3/s, mentre que els del sistema Ter (Sau-Susqueda), han registrat puntes d'entrada properes als 300 m3/s i un cabal màxim de sortida al Pasteral de 30 m3/s a través de central hidroelèctrica.