Denunciat al intentar sostreure objectes en una zona d'interès arqueològic de l'Escala

Anava amb una autocaravana portava un equip d'immersió i dos detectors de metalls

Els fets van succeir el passat 13 de març quan els agents estaven fent una inspecció de pesca marítima per la cala Montgó. Els policies van localitzar una autocaravana estacionada a pocs metres de la cala. A tocar del vehicle hi havia un equip d'immersió i dos detectors de metalls, un de terrestre i un altre submarí, de gran precisió. Al mateix temps, els agents van topar amb l'home, de nacionalitat belga, que acabava de sortir de l'aigua i que portava diverses monedes d'euro, pessetes i una cadena de poc valor econòmic que s'havia trobat a dins del mar i a la platja.

Després de diverses comprovacions, els policies van constatar que el lloc estava catalogat com a zona d'expectativa arqueològica inventariada, per la qual cosa era d'interès arqueològic per al Servei d'Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de Girona. Al mateix temps, van poder comprovar que el denunciat tenia pensat instal·lar-se en aquesta cala durant un temps per així poder resseguir la costa i buscar objectes de valor d'interès arqueològic.

L'home no tenia cap mena d'autorització per buscar o extreure objectes d'aquest espai i, per tots aquests motius, van denunciar-lo administrativament. A més, van comissar-li els dos detectors de metalls i tots els objectes que havia trobat.

Posteriorment, els mossos van adreçar l'acta al Servei d'Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de Girona per infringir la Llei de Patrimoni Històric i el Reglament de Protecció del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic. Ara, el Servei avaluarà els fets, valorarà el valor econòmic dels objectes sostrets i decidirà si li imposa una sanció econòmica, com també la quantitat de la multa.