L'alcalde de Ripoll creu que l'ambigüitat d'UDC perjudica electoralment CiU

Jordi Munell (CDC) creu que les eleccions municipals no són una primera volta del 27-S

L'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, (CDC) ha considerat que la indefinició d'Unió perjudica electoralment CiU a les eleccions municipals del pròxim maig però ha afegit que entén que l'executiva del partit ha de valorar si perjudica més aquest fet o beneficia més el fet de sumar junts. "Fins ara s'ha optat per aquesta suma que pot donar més rendiment que el trencament", ha reflexionat.

Segons l'alcalde de Ripoll, Unió té un "problema de posicionament" que, en canvi, a la comarca del Ripollès no hi és. Munell ha explicat que a la seva comarca els representants d'Unió se sumen a les mocions a favor de la independència i s'han significat sempre favorables a pertànyer a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). "A nivell de comarca estem tranquils, a nivell de país és un procés que ha de madurar i en algun moment ha d'esclatar, no se sap cap a quin tomb i els responsables dels dos partits hauran de decidir", ha conclòs.

L'entrevistadora ha prosseguit la conversa afirmant que té la sensació pels comentaris de diversos alcaldes que la indefinició d'Unió és un problema de lideratge de Duran i no de les bases que, com ha dit el mateix Munell, voten mocions a favor de la independència. "Ho comparteixo, no ho diré però ho comparteixo", ha afirmat l'alcalde de Ripoll tot recordant les declaracions polèmiques d'alguns alcaldes de CDC sobre la figura de Duran i Lleida.

Tot i així, després que l'entrevistadora insistís que els alcaldes s'han de poder expressar en aquest sentit, Munell ha afegit: "Doncs ja ho dic".

A més, Munell ha rebutjat que les eleccions municipals es presentin com una primera volta del 27-S i ha defensat que el protagonisme al maig han de ser els temes locals i, en canvi, el 27-S ja ho seran els temes de país. Segons l'alcalde de Ripoll, hi ha una "intencionalitat" d'algun partit de centrar el protagonisme de les municipals en clau nacional però ho ha considerat una equivocació i ha situat la transició nacional en un segon pla.