L'alcalde d'Olot: 'Avui no és un bon dia ni ho seran els propers'

L'Ajuntament mostra el suport de la ciutat als familiars de les víctimes de l'accident aeri als Alps francesos

Olot ha fet un ple extraordinari a les vuit del matí per mostrar el suport de la ciutat als familiars de les víctimes que viatjaven al vol de Germanwings. La capital de la Garrotxa està de dol. Entre els 150 passatgers que van agafar l'avió, hi havia tres veïnes de la ciutat. Tenien 33, 36 i 42 anys.

Amb l'assistència de tots els regidors, el ple ha aprovat una declaració que expressa "el suport incondicional" de l'Ajuntament cap als familiars i amics dels passatgers, "especialment a les famílies d'Olot". El consistori s'ha sumat als tres dies de dol oficial, suspenent tots els actes programats i penjant un crespó negre a la bandera que oneja a la façana de l'edifici.

"Avui no és un bon dia per a la nostra ciutat ni tampoc ho seran els propers; Olot s'ha vist durament colpejada per la tragèdia", ha dit l'alcalde, encetant un breu parlament per recolzar els familiars de les víctimes. Josep Maria Corominas ha recordat que l'accident ha tallat la vida a tres olotines "mares de família, treballadores i molt compromeses amb la ciutat i el país".

"Quan la desgràcia fa que tot s'acabi i deixa famílies amb una tristesa que esgarrifa i fa molt mal, això és horrible", ha dit l'alcalde d'Olot. "Avui val la pena fer aquest ple extraordinari, amb l'objectiu clar que totes aquelles persones que pateixen sàpiguen que tenen la ciutat i els seus representants al seu costat", ha afegit Corominas.

"A vegades no hi ha manera que la intel·ligència pugui justificar i entendre per què passen aquestes coses", ha continuat l'alcalde, en referència a l'accident aeri. Per això, Corominas ha fet una crida a tots els olotins perquè, al punt de les dotze del migdia, se sumin al minut de silenci convocat davant l'Ajuntament o bé aturin allò que estiguin fent en senyal de condol.

"Declarem tres dies de dol oficial, tot i que el real en durarà molts més", ha dit l'alcalde. "Volem, en la més profunda tristesa, intentar enviar un missatge d'esperança i que la ciutat trobi la manera de superar la gran tragèdia que ens ha tocat viure; perquè, després d'un dia de pluja, l'endemà surt el sol", ha conclòs Josep Maria Corominas, abans d'aixecar la sessió.

"Accident maleït"

Entre els passatgers que van agafar el vol de l'aerolínia Germanwings hi viatjaven nou gironins. Molts d'ells, d'empreses de maquinària o vinculades amb el sector alimentari. Volaven fins a Düsseldorf per assistir a una fira de referència del sector, l'Anuga FoodTec, que se celebra a la ciutat propera de Colònia.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, va anar ahir fins a l'aeroport del Prat per recolzar els familiars de les víctimes d'aquest "accident maleït". Espadalé ha recordat que entre els passatgers hi havia directius i treballadors de cinc empreses de la demarcació: Mimasa i Dinox SL de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany), Inoxpa de Banyoles, Jo-Bex-Man SL de la Cellera de Ter (Selva) i BDF Natural Ingredients del Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

"La situació que es vivia ahir al Prat realment compungia", ha dit Espadalé. El president de la Cambra de Comerç s'ha mostrat afectat, perquè la tragèdia ha colpejat aquests "directius i empresaris quan anaven a una fira" per treballar-hi, i ha mostrat el seu recolzament als familiars de les víctimes.