Gotan Project enamora Cap Roig amb una 'música brutal'

La banda amb arrels franceses i argentines va arrencar als espectadors dels seus seients

El Festival de Cap Roig va acollir ahir el grup amb arrels parisenques Gotan Project que va presentar el seu nou llarga durada 'Tango 3.0'. Tanmateix el primer tema que van interpretar fou 'Época', un dels èxits del seu primer disc més conegut; 'La Revancha del Tango' popularitzat a Catalunya a través de la sèrie 'Nip-Tuck' de TV3. L'actuació, que va venir precedida del català 'Guillamino', no va començar fins a dos quarts d'onze, fet que van aprofitar moltes persones per arribar a temps a les grades dels jardins i no perdre's l'inici de Gotan Project.

Val a dir que els primers minuts d'actuació aquesta va ser freda i distant, molt allunyat del que s'espera del grup de tango electrònic. Afortunadament a mesura que es presentaven els temes la tensió semblava desaparèixer, al igual que la quarta paret que separava el grup de la grada. Mica en mica la interacció entre Philippe Cohen, Eduardo Makaroff, Christoph H. Müller i el públic assistent va incrementar-se exponencialment. Es mereix una menció especial l'homenatge a l’obra de l’escriptor argentí Julio Cortázar, amb una lectura de la seva innovadora novel•la “Rayuela” al tema que porta el mateix nom.  Finalment els darrers quatre temes van ser escoltats per centenars de persones dretes davant de l'escenari ballant i obviant les prohibicions de no fer fotografies amb flaix ni enregistrar el concert en vídeo.

Una bona manera de resumir el concert d'ahir a la nit de Gotan Project és assegurant que van enamorar al públic gràcies a una 'música brutal', tal i com s'extreu de la cançó del mateix títol i que van interpretar davant de la bogeria col·lectiva dels presents dins una catarsi difícil de repetir.