Detecten 22 infraccions contra el frau elèctric al barri gitano de Figueres

S'han localitzat catorze usuaris que estaven enganxats il·legalment a la xarxa elèctrica

Agents de la Guàrdia Urbana de Figueres, efectius dels Mossos d'Esquadra i membres de l'empresa Endesa han realitzat aquest dijous al matí un nou operatiu contra el frau elèctric al barri de Sant Joan de Figueres. En total s'han inspeccionat 60 comptadors i s'han detectat 22 infraccions. La majoria eren d'usuaris que estaven enganxats il·legalment a la xarxa elèctrica tot i que, en vuit habitatges, els clients havien manipulat el comptador elèctric.

En tots els casos s'ha regularitzat la instal·lació. L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha assenyalat que continuaran realitzant aquests dispositius fins que "es normalitzi el consum elèctric" al barri.

En aquest nou operatiu, els treballadors d'Endesa -acompanyats per membres de la Guàrdia Urbana de Figueres i dels Mossos d'Esquadra- han revisat 60 comptadors de la llum i han detectat 22 infraccions. Catorze d'elles són d'usuaris que tenien punxada la llum directament de l'enllumenat públic i vuit més havien manipulat el comptador de casa seva.

Aquest dispositiu forma part d'una operació contra el frau elèctric que va posar en marxa fa uns mesos el consistori de Figueres, amb el suport d'Endesa i els cossos policials, arran dels episodis de talls de llum que es van registrar al barri del Culubret a finals de l'any passat. El darrer operatiu policial d'aquestes característiques es va fer a mitjans de desembre del 2014, quan els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de la ciutat van fer 153 controls al barri del Culubret i es van detectar 28 infraccions d'usuaris que estaven enganxats il·legalment a la xarxa elèctrica.

Les batudes van arrencar després que veïns d'aquest barri patissin talls de llum diaris i s'incendiés un cable elèctric, a conseqüència de l'elevat consum. Uns operatius que també es van portar a terme al barri de Font de la Pólvora de Girona l'estiu passat.

Des de l'Ajuntament de Figueres, l'alcaldessa Marta Felip ha reiterat que el consistori continuarà tirant endavant aquests dispositius fins que "es normalitzi el consum elèctric al barri i s'acabin les caigudes de llum a causa de les sobrecàrregues provocades pels subministraments il·legals". En aquest sentit i mitjançant un comunicat, Felip ha agraït la col·laboració dels cossos policials que des de finals de l'any passat treballen amb Endesa preparant aquests operatius conjunts.