Endesa instal·la proteccions per protegir les aus a una línia d'alta tensió del Baix Empordà

Aquesta actuació millorarà la qualitat del subministrament de tretze municipis

Endesa ha remodelat una línia d'alta tensió a 110 kV al Baix Empordà per protegir les aus que viuen o transiten en aquesta zona. Aquesta actuació també millora, de retruc, la qualitat del subministrament a 22.100 clients de tretze municipis de l'Alt i el Baix Empordà.

La intervenció s'ha fet en un tram de cinc quilòmetres. La companyia elèctrica ha instal·lat 24 dispositius antiposada, dos per suport. Es tracta d'uns elements de metacrilat de mig metre de llargada amb pues que eviten que els ocells s'hi posin.

D'aquesta manera, es vol evitar que els animals morin electrificats en aquesta zona, molt transitada per bandades d'aus migratòries per la seva proximitat amb els aiguamolls de l'Empordà.

Aquests treballs han suposat una inversió de 15.000 euros, aportats per la companyia elèctrica Endesa. Una inversió que respon a la política mediambiental de protecció de la diversitat als territoris on opera. A més, aquesta iniciativa també suposarà una millora del subministrament dels clients de l'Escala, Viladamat, Albons, Bellcaire d'Empordà, Colomers, Fontanilles, Gualta, Jafre, la Tallada d'Empordà, Torroella de Montgrí, Ullà, Verges i Flaçà.