Un grup de veïns es manifestarà contra el nou McDonald's de Girona

L'entitat "Els Veïns Decidim" s'oposa al sector comercial que s'ha creat al barri del Güell

La plataforma veïnal 'Els Barris Decidim' té previst fer una mobilització el dia de la inauguració del nou McDonald's que s'està construint al sector del parador del Güell, al costat de l'escola Maristes.

L'entitat fa dues setmanes que ha arrencat una recollida de signatures, ja en té un centenar, per mostrar el seu rebuig al nou sector comercial que s'ha instal·lat en aquest indret de la ciutat i que ja compta amb un Lidl.

Critiquen que s'ha creat una "barrera" per accedir a les Hortes de Santa Eugènia i no entenen com el consistori ha deixat construir un local de menjar ràpid al costat d'una escola. A més, assenyalen que els grans supermercats perjudicaran el petit comerç del barri.

En només dues setmanes l'entitat ha aconseguit recollir més d'un centenar de signatures en contra la construcció del nou sector comercial a la zona del parador del Güell, a tocar del centre educatiu Maristes de Girona. Ho fan mitjançant la seva pàgina web o a través dels comerços de la zona que recullen les firmes en diversos fulls. L'associació veïnal fa temps -des de l'anunci de la instal·lació d'un supermercat Lidl a la zona- que va començar a mobilitzar-s'hi en contra. Critiquen que "no té cap sentit" la instal·lació d'aquest supermercat -el segon a Girona- que va obrir portes a finals de febrer. Com tampoc la construcció d'un altre supermercat, de la cadena Aldi, que també es preveu que s'estableixi en aquest sector de la ciutat.

A més, ha lamentat que les noves instal·lacions s'han convertit en una "barrera" que no deixa accedir a la zona de les Hortes de Santa Eugènia. "Un espai que hauria de ser per a tots els ciutadans, de fàcil accés, obert a la població", ha assegurat una de les membres de la plataforma, Dolors Serra. Al mateix temps, la plataforma veïnal 'Els Barris Decidim' ha advertit que les noves superfícies comercials perjudicaran el comerç local i de proximitat del barri. "És totalment innecessari, no calia i a més part dels terrenys on s'ha fet el Lidl eren de propietat de l'ajuntament que hauria d'haver consultat als veïns abans de permetre construir-hi", reclama Serra.

Al mateix temps, des de l'entitat s'han oposat a l'obertura del segon restaurant de la firma americana de menjar ràpid McDonald's. Un establiment, que ha suposat una inversió de prop de 400.000 euros, que s'està creant a marxes forçades a tocar del Lidl i molt a prop de l'escola Maristes. "És totalment contradictori. No entenem com l'ajuntament ha permès construir-hi un local de menjar ràpid al costat d'una escola quan el que s'intenta és que els joves aprenguin a mantenir una bona dieta i menjar saludablement", ha lamentat Serra. "És totalment denigrant", ha assegurat la membre de la plataforma.

Per això, des de l'entitat assenyalen que no deixaran de lluitar i mostrar el seu rebuig. De moment, tenen previst fer un acte reivindicatiu o una mobilització el mateix dia de la inauguració del nou McDonald's. Serra no ha volgut comentar els detalls de la protesta que preparen però assenyala que tenen altres mobilitzacions previstes per "fer-se sentir".

Un dels motius que argumenten és que la instal·lació de tot aquest sector comercial separa la ciutat en dues parts i redueix aquest indret a una barriada que no segueix el model de comerç i ciutat que es manté a la resta del municipi. "Anirem explicant als veïns les nostres reivindicacions, oferint informació i donant a conèixer el tema per intentar trobar-hi una solució", ha explicat Serra.