Dos detinguts quan intentaven robar a casa d'un agent dels Mossos a Lloret de Mar

Se'ls imputen vint robatoris, la majoria d'ells en segones residències del barri de Fenals

Ara fa unes setmanes els Mossos d'Esquadra de Lloret de Mar i Blanes van constatar que des del 21 de gener s'havia produït un augment dels robatoris a l'interior d'habitatges a Lloret de Mar. Per aquest motiu, la Unitat d'Investigació de Blanes va iniciar una investigació per localitzar els autors dels fets.

En tots els casos el 'modus operandi' era gairebé el mateix. Tots els habitatges assaltats eren de planta baixa o s'hi podia escalar fàcilment. Els lladres acostumaven a accedir als immobles mitjançant els jardins o les balconades i forçaven les portes d'accés, persianes i finestres. Un cop a dins, s'emportaven aparells electrònics, petits electrodomèstics, joies i ampolles de licor.

Normalment els autors actuaven pel barri de Fenals, sobretot a la zona dels jardins de Santa Clotilde i Sa Boadella, on la majoria dels habitatges són segones residències. Els Mossos van realtizar diverses indagacions mitjançant les quals van trobar indicis que els robatoris eren comesos per una mateixa persona o grup de persones.

Finalment, els robatoris es van resoldre el passat 28 de febrer. Pels volts de les dues de la nit, un mosso que estava fora de servei, va escoltar un fort soroll a casa seva, situada al carrer Narcís Macià de Lloret de Mar. L'agent va mirar per la finestra i va veure com dos homes fugien en direcció a la platja de Fenals. Ràpidament va avisar a la comissaria i va sortir corrents darrere dels dos lladres per intentar atrapar-los. El policia va aconseguir localitzar un dels dos lladres, amagat darrere d'uns matolls. Les patrulles dels Mossos van aconseguir localitzar l'altre fugitiu, al passeig marítim d'aquesta localitat.

Posteriorment van comprovar que els dos homes havien forçat la porta d'entrada d'un pis de la zona. Un cop van ser traslladats a dependències policials, els investigadors van poder-los relacionar amb altres robatoris comesos a Lloret de Mar.

Fins a dia d'avui, els agents els imputen un total de vint robatoris a l'interior de domicilis. Tots ells comesos durant l'últim mes. La investigació no està tancada i no es descarten noves detencions. Els dos detinguts, sense antecedents policials, van passar el 2 de març a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Blanes que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.