Quatre carreteres gironines afectades per la neu i el gel

Protecció Civil manté la prealerta per les nevades

Protecció Civil manté la Prealerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya Neucat d'acord amb les previsions meteorològiques i per les afectacions que se'n poden derivar. Fins a les set de la tarda d'aquest dissabte estaven afectades les comarques del Pirineu, Prepirineu i les de Catalunya Central, Selva, Anoia, Alt Penedès, Baix Llobregat i Vallès Occidental.

Aquest vespre l'afectació es va desplaçant a comarques del litoral i prelitoral. La cota de neu podrà baixar localment fins als 400 metres. Localment les precipitacions aniran acompanyades de calamarsa o calabruix.

Aquesta tarda les vies afectades per la neu, el gel i la pluja són la GI-541 a Sant Hilari Sacalm (tallada per neu), l'N-260 entre Olot i Ripoll (obligatori cadenes), la C-25 a Gurb sentit Girona (un carril tallat per neu i gel), C-38 entre Molló i Camprodon (es demana precaució per plaques de neu i gel).

A banda a partir de les sis de la tarda ha començat a ploure amb intensitat a l'entorn metropolità i hi ha lentitud a la B-20/Ronda de Dalt a la zona de Valldaura, on ha pedregat fort i se circula amb lentitud; i a l'AP-7 a Gelida, on ha pedregat i se circula amb lentitud. Les màquines llevaneus netegen la via. També s'han produït calamarsades en zones del Bages i el Vallès occidental.


A partir de les set i fins aproximadament les deu de la nit restaran afectades les comarques del litoral i prelitoral: Selva, Osona, Vallès Oriental i Occidental, Bages, Anoia, Alt Penedès i Baix Llobregat. 

El telèfon 112 ha atès 35 trucades per incidències derivades de neu o calamarsa, 32 de les quals per problemes en el trànsit rodat.