Roben en un estanc d'Hostalric encastant un cotxe contra la porta

Tres encaputxats han perpetrat el robatori en cinc minuts

L'estanc Agell, l'únic que hi ha a Hostalric, ha estat l'objectiu aquesta matinada d'uns lladres que han entrat a l'establiment amb el mètode de l'allunatge, es a dir, rebentant l'aparador amb un cotxe per tenir accés. El robatori ha estat poc abans de les tres de la matinada. Segons han explicat els responsables de l'estanc, les càmeres de videovigilància han pogut captar perfectament els moviments dels lladres, tot i que no se'ls veu la cara perquè anaven encaputxats.

Els atracadors han arribat amb un Seat León a la porta de l'establiment però s'han topat amb un primer obstacle: un cotxe aparcat que els barrava el pas fins a l'estanc. Per això, han trencat el vidre del vehicle que hi havia davant, l'han desfrenat i l'han mogut per tenir més facilitat d'accés. Aleshores, fent marxa enrere, han encastat el seu vehicle contra l'aparador de l'estanc i hi han entrat. Un cop dins l'establiment, s'han endut diverses caixes de tabac.

Els responsables de l'estanc asseguren que ha estat un robatori "de pel·lícula" i a més molt ràpid perquè, segons la gravació, en només 5 minuts i 40 segons els lladres ja havien saquejat la botiga. Encara no saben, però, quin és el valor del tabac que s'han endut perquè no han tingut temps d'inventariar-ho del tot. A això caldrà sumar-hi també el cost dels desperfectes.

Segons els estanquers, el soroll que ha provocat l'allunatge ha despertat els veïns, que han avisat de seguida els Mossos d'Esquadra i també han tingut temps de veure la matrícula del vehicle dels lladres perquè a la gravació de les càmeres no es veu. És el primer cop que entren a robar a aquest estanc rebentant l'aparador però no és l'única vegada que els lladres han usat aquest sistema per accedir a altres establiments de la demarcació.

Després d'aquest robatori, els lladres han fugit en direcció al Montseny. Fonts policials indiquen que han anat fins a Canet de Mar, on han intentat cometre el mateix robatori en un estanc situat a la riera Gavarra de la població. Sembla ser, però, que quan han intentat tirar avall la persiana no se n'han sortit i han fet saltar les alarmes. Els lladres han fugit del lloc immediatament per evitar que els atrapin 'in fraganti'.