Detinguda a Figueres una jihadista en un operatiu a nivell nacional

S`han arrestat set persones més a Piera, Ciudad Real i Ávila

Una noia, veïna de Figueres, és una de les vuit persones detingudes que s'han arrestat aquest divendres a la matinada en l'operació contra el terrorisme jihadista que es porta a terme a tot l'Estat per part del cos de la Policia espanyola.

Una trentena d'agents s'han presentat al número 1 del carrer Cresques Elías de Figueres pels volts de les quatre de la matinada, han esbullat la porta d'entrada del segon segona i han detingut a la jove, membre d'una família coneguda al barri.

La noia és la filla més petita de la família que consta de tres germans i tres germanes. Segons els veïns, la jove tenia un caràcter conflictiu i acostumava a enfrontar-s'hi per qualsevol motiu.

Altres detencions

La policia espanyola també ha procedit a la detenció d'altres persones a la localitat barcelonesa de Piera a més d'altres punts de l'Estat com Ciudad Real i Ávila.

Segons el Ministeri de l'Interior, els detinguts incitaven a cometre accions terroristes a l'Estat i seleccionaven candidats per combatre a Síria i a l'Irak a través dels seus contactes amb l'organització terrorista matriu.

Paral·lelament, els agents estan duent a terme diversos escorcolls en domicilis d'aquestes localitats. L'operació està dirigida per la Fiscalia de l'Audiència Nacional i el titular del jutjat central d'Instrucció número 3 Javier Gómez Bermúdez.

(Notícia en desenvolupament, seguirà ampliació)