Unió exigeix a l'alcaldessa de Figueres rectificar o 'les coses aniran a pitjor per a CiU'

Josep Sánchez Llibre ha assegurat que "ja n'hi ha prou"

El diputat d'Unió a Madrid i mà dreta de Josep Antoni Duran i Lleida al Congrés, Josep Sánchez Llibre, ha exigit aquest dijous una "rectificació immediata" als alcaldes de Mataró i Figueres que han criticat la figura de Josep Antoni Duran i Lleida. Sánchez-Llibre ha advertit que "si no ho fan, les coses aniran a pitjor i serà perjudicial, no només per CDC, sinó per CiU". "Que sàpiguen que això s'ha acabat, que ja no estem disposats a arribar un mil·límetre més enllà i si volen anar al precipici que hi vagin ells, però que ens deixin tranquils", ha dit visiblement molest en unes declaracions aquesta tarda.

Ha fet referència d'aquesta manera a les manifestacions d'aquest dimecres de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, que en una entrevista a diari 'Ara' apuntava que UDC com a partit no és un obstacle per a la independència, però Duran i Lleida ho "podria ser". També a les d'aquest dijous de l'alcalde Mataró, Joan Mora, que s'ha mostrat contrari a que Duran i Lleida torni a ser el candidat de CiU a les eleccions generals i ha atribuït una suposada manca de contundència al Congrés al fet que Duran no se sent independentista.


El diputat d'Unió ha afirmat que les manifestacions dels alcaldes de Mataró i Figueres són "inacceptables, lamentables i impresentables" i ha demanat una "rectificació immediata". "Ja n'hi ha prou. Això s'ha acabat", ha advertit abans de demanar als dos alcaldes que "es dediquin a treballar, a guanyar les eleccions i a posar-se amb les altres formacions polítiques a les que han de guanyar electoralment".

Segons el número dos d'Unió a Madrid, cal que els dos alcaldes es retractin perquè "si no ho fan, les coses aniran a pitjor i serà perjudicial, no només per CDC, sinó per CiU". "Aquests senyors han de saber que UDC som els seus socis, no els seus adversaris i enemics", ha dit.

En aquest marc, ha llançat un missatge a la direcció de Convergència. "Espero, que no fa falta que jo els ho digui i ja ho faran de mutu propi, perquè si no ho fan, encara pitjor".

A més, segons Sánchez-Llibre, "s'equivoquen" els que critiquen la figura de Duran i Lleida i apunten que Unió va per una altra banda. "Unió i Duran van en la mateixa direcció. Som un partit sobirà que volem decidir tot el que ja hem decidit nosaltres mateixos i no necessitem ningú que ens tuteli", ha sentenciat.

En aquest marc ha recordat que Duran i CiU van guanyar les últimes eleccions generals al Parlament espanyol i van ser la primera força democràtica a Catalunya, una fet que, segons Sánchez-Llibre, els alcaldes haurien de veure com "un aval per tenir un bon resultat electoral a les eleccions locals".

Sense rectificació

L'alcaldessa, Marta Felip, encara no ha rectificat les seves declaracions tal i com li ha demanat Unió. Amb tot, el programa "La nit a RAC1" ha assegurat que han intentat parlar amb ella però que es trobava "il·localitzable".