Quatre detinguts per robar cases de Cassà de la Selva, Palol d'Onyar i Sant Gregori

En dos dels casos, van ser agents policials fora de servei els qui van donar l'alerta

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 3 de març un home i una dona de 18 i 46 anys, veïns de Salt i Girona, i un menor com a presumptes autors de tres robatoris en domicilis del Gironès, concretament de Cassà de la Selva, de Palol d'Onyar, al terme municipal de Quart; i Sant Gregori.

En els dos primers van ser dos agents policials fora de servei, de la policia local i Mossos d'Esquadra, els qui van veure els presumptes lladres com observaven els patis de l'interior de les cases a Cassà de la Selva (Gironès) i habitatges del nucli urbà de Palol d'Onyar. Els Mossos també van arrestar un menor només relacionat amb el robatori de Cassà de la Selva.

El primer robatori es va produir a Cassà de la Selva el 29 gener, quan un agent de la policia local fora de servei va veure tres persones que miraven dins dels patis de diferents habitatges i després van pujar al cotxe i van marxar. L'agent va avisar els seus companys i van interceptar els presumptes lladres prop d'un supermercat. Després que marxessin, els policies van saber que hi havia hagut un robatori al carrer Unió de Cassà de la Selva.


Un altre agent fora de servei, en aquest cas dels Mossos d'Esquadra, va veure el passat 17 de febrer com unes persones amb guants miraven cases del nucli urbà de Palol d'Onyar, al terme municipal de Quart. L'agent va fer diverses fotografies a les persones i va alertar els seus companys que, més tard, van tenir coneixement que en una casa de Palol d'Onyar hi havia hagut un robatori

Els mossos van comprovar que els autors, després de forçar una finestra del primer pis, s'haurien endut dos ordinadors i altres objectes informàtics. Els investigadors van constatar que els autors serien els mateixos que a finals de gener havien entrat a robar a la casa de Cassà de la Selva.

Per això, els Mossos van muntar un dispositiu per tal d'enxampar aquestes persones. Finalment el dia 3 de març es va localitzar el mateix vehicle identificat circulant per un carrer residencial de la població de Sant Gregori (Gironès).

Els agents, que anaven de paisà, van veure que de dins del cotxe en sortien dos joves, mentre que la dona es quedava dins del vehicle. Els dos nois, després de mirar diferents cases, van saltar la tanca d'una d'elles per tal d'accedir a l'interior de l'habitatge.

En aquell moment, els agents van interceptar els dos nois (un d'ells menor d'edat) i la dona que anava dins del vehicle i els van detenir com a presumptes autors d'un robatori interior d'habitatge en grau de temptativa.

Els detinguts majors d'edat, que tenen antecedents, van passar el dia 5 de març a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs. Mentre que els menors van ser citats per tal de declarar davant de la fiscalia de menors quan siguin requerits.