CUP i SEPC denuncien que la UdG vol vincular la Casa Reial a la Càtedra de Joves Emprenedors

L’equip rector proposa que els estudis passin a portar el nom de “Fundació Princesa de Girona”

La CUP de Girona i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han denunciat la intenció de l’equip rector de la UdG de canviar el nom de la Càtedra de Joves Emprenedors, per tal que passi a dir-se “Càtedra Fundació Princesa de Girona de Joves Emprenedors”, fruit de les relacions que s’han emprès des de la universitat amb aquesta fundació.

Estava previst que el canvi de nom s’aprovés el passat 26 de febrer, però la suspensió del consell de govern de la UdG com a conseqüència de la vaga estudiantil ha fet posposar la decisió fins al proper consell de govern, que està previst pel 26 de març.

Les dues organitzacions han criticat durament l’aposta de la UdG d’intensificar les relacions amb aquesta fundació, creada el 2009 per part de les elits econòmiques gironines i catalanes amb la intenció de millorar la imatge de la família reial espanyola a les comarques gironines. En aquest sentit, el candidat de la CUP-Crida per Girona a les eleccions municipals Lluc Salellas ha fet una crida explícita al rector Sergi Bonet per tal que “reconsideri la decisió i trenqui qualsevol relació de la UdG amb la fundació”.

D’altra banda, el SEPC han recordat que el passat 5 de juliol del 2013 el claustre de la UdG va decidir no convidar més membres de la família reial a la universitat, per tal qual cosa la formació considera “incoherent” que ara s’aposti per posar el nom de la “Fundació Princesa de Girona” a una de les càtedres de la universitat, i establir una col·laboració formal amb aquest organisme.

Finalment, en nom de la CUP Salellas ha declarat que “és una falta de respecte que una càtedra destinada a la formació laboral porti el nom d’una família que històricament s’ha caracteritzat per viure amb tots els luxes sense treballar i a costa de la ciutadania”.