Puig confia que Gas Gas trobarà finançament i es garantirà la continuïtat del fabricant

El conseller d'Empresa admet que la firma està mantenint converses amb diversos inversors

"Gas Gas es troba en una situació delicada però té futur". Així de contundent s'ha mostrat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, sobre el reconegut fabricant gironí de motos.

Puig ha detallat que el Govern confia que la firma trobarà finançament i que es "garantirà la continuïtat i estabilitat" de l'empresa.

Durant les passades setmanes, els propietaris de la firma ja han mantingut converses amb diversos inversos i, en principi, la setmana vinent també es trobaran amb membres de la conselleria. "Compten amb el compromís del Govern i esperem que a finals d'aquest mes de març tindrem notícies", ha augurat. Gas Gas, amb seu a Salt, es troba en preconcurs de creditors.

A finals del mes passat, el fabricant gironí de motos Gas Gas va donar a conèixer que havia aturat la producció després de presentar el preconcurs de creditors davant el Jutjat Mercantil. En un comunicat, la companyia va explicar que s'havia vist "obligada" a parar la cadena de muntatge arran de les dificultats que travessa per reestructurar el deute, que puja a 20 milions d'euros. La companyia, número 1 en motos de trial i tercera en enduro, fa vuit mesos que intenta negociar amb els bancs la reestructuració d'aquest deute i, avui en dia, està preparant un ERO.

La firma té un centenar de treballadors i, anualment, fabrica unes 8.000 motos. Exporta el 90% de la seva producció a més d'una cinquantena de països d'arreu del món com França, Alemanya, Brasil o els Estats Units. Durant aquest temps de dificultats, la Generalitat ha anat donat suport i seguint de ben a prop tots els passos de l'empresa. Fins i tot, a principis del 2014 va aportar un préstec participatiu de 2 MEUR al fabricant gironí. Una injecció de capital que es va fer a través de l'empresa pública Avançsa i que tenia com objectiu consolidar el pla d'expansió fixat per la companyia en els propers anys i que buscava innovar tecnològicament i incrementar la seva presència a l'exterior, guanyant més quota de mercat a països com Austràlia.

Un pla que s'ha trobat amb entrebancs econòmics. De moment, el Departament d'Empresa i Ocupació s'ha negat a invertir més capital en l'empresa i aposta per una alta solució: els inversors externs. Aquest divendres, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat que la firma passa per una situació "delicada" però que "té futur". "Estem mirant de quina manera podem recuperar-la, es tracta d'una companyia que té un pes molt important en el sector de la fabricació de motos i que té bones perspectives de futur", ha explicat el cap del Departament d'Empresa.

Segons el conseller, la Generalitat ha mantingut reunions amb els propietaris de la firma qui, al seu torn, també s'han trobat amb possibles inversors. "Creiem que durant les properes setmanes, a finals del mes de març tindrem noves notícies i es podrà garantir l'estabilitat i la continuïtat del fabricant", ha assegurat Puig.

La setmana vinent està previst que es reprenguin les reunions amb els inversors i el Govern - qui mostra el seu absolut suport- per intentar rellançar Gas Gas amb un "projecte industrial sòlid", tal i com subratlla Puig. "El Govern hi té un compromís clar, hi ha una sèrie de riscos però soc optimista", ha conclòs el conseller.